Spar Nord

Spar Nord rykker til Silicon Valley for at blive klogere på fintech-fremtiden

@mathias

Spar Nord åbner et kontor i Silicon Valley. Forhåbningen er at blive klogere på fintech.

Spar Nord sender nu en mand til Silicon Valley for at bedre kunne holde styr på, hvilken vej fintech-vinden blæser i fremtiden. Det bliver innovationschef Kim Østergaard, der smutter til tech-hovedstaden.

“Det er jo ikke nogen hemmelighed, at banker generelt set bliver udfordret fra flere kanter, hvor nye løsninger skaber et konstant behov for udvikling. Derfor er det vigtigt, at vi tænker innovativt såvel som proaktivt for at følge med tiden i stedet for at lade sig overhale indenom af andre, der i højere grad tør opsøge og afprøve ny viden,” siger Kim Østergaard til Finans.

I samarbejde med Udenrigsministeriet

Kontoret i Silicon Valley bliver oprettet i samarbejde med Udenrigsministeriets Innovation Center Denmark, der hjælper virksomheder med at indsamle viden, kapital og teknologi ude i verden.

Bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet roser initiativet over for finans.dk og peger på, at man ikke er vant til, at Spar Nord tænker skæve tanker, og derfor har brug for innovationen.

Læs også: Spar Nord skyder penge i abonnementsapp med internationalt potentiale

Spar Nord har dog tidligere engageret sig i fremtidens fintech. De har tidligere afholdt eventet Future Finance Hackathon, hvor deltagerne har 48 timer til at forsøge at disrupte the future of finance ved at hacke og bygge fede ting. Det bliver også afholdt i år, hvor deltagerne samtidig vil blive beriget af oplæg fra fintech-startups som SubHub og Ernit, samt kyndig mentoring fra blandt andre Ken Villum Klausen, CEO og Founder af Lunar Way. Desuden vil deltagerne få adgang til en demo af Spar Nords API med services til transaktionsdetaljer, overførsler med mere.

Investeringer i fintech-startups

Spar Nord har også investeret i flere fintechstartups rundt om i landet. I starten af året smed de et millionbeløb i Ernit, som kalder sig for verdens første smarte sparegris. Den taler sammen med en app, som forældre, bedsteforældre og andre voksne kan overføre digitale penge direkte fra.

Læs også: Digital sparegris får millionindsprøjtning af Spar Nord og Seed Capital

I 2016 smed de også penge i Subhub, som er en abbonnementstjeneste. Startuppet ønsker at blive forbrugernes foretrukne værktøj til styring af abonnementer. Her gøres det blandt andet nemt at tilmelde, afmelde og bruge abonnementer. På den måde mindskes de problemer, der er forbundet med løbende at tegne nye abonnementer og samtidig have et reelt overblik over, hvad man egentlig betaler for.

Spar Nord håber på, at de i løbet af de næste år kan åbne andre kontorer som det i Silicon Valley i andre store byer, eksempelvis New York og London.

Læs også: Danmark i hård konkurrence om at blive førende fintech-hub

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY