Jyske Bank giver fra i dag sine kunder mulighed for at samle alle bankkonti – også fra andre banker – i Jyske’s mobilbank. En feature Jyske Bank bliver den første bank, der tilbyder, takket være et samarbejde med fintech-virksomheden Spiir. 

Det var meningen, at det hele skulle ændre sig den 1. januar 2018. Dagen hvor betalingsdirektivet PSD2 trådte i kraft. Bankerne skulle frigøre deres data, og en række af innovative tjenester ville se dagens lys. Den effekt er dog udeblevet.

For selvom det lyder lovende på papir, har det vist sig sværere at implementere i virkeligheden – i det mindste indtil i dag.

Fra i dag går Jyske Bank nemlig i luften med en aggregator ovenpå Nordic API Gateway, som er udviklet af fintech-virksomheden Spiir, der gør det muligt for alle bankens kunder at have konti fra andre banker med i deres Jyske mobilbank.

“Vi er stolte over at kunne lukke en partneraftale med en innovativ bank som Jyske Bank. Jyske Bank har på kort tid implementeret Nordic API Gateway i deres mobilbank, og det kommer uden tvivl til at give dem en markant fordel i markedet,” siger Rune Mai, CEO i Spiir.

Han mener, at fintech-løsningen kan være med til at accelerere innovationen i bankernes kundeløsninger.

Fordele for bankkunderne

Hos Jyske Bank ser man frem til at kunne glæde kunderne med et samlet overblik over økonomien i Mobilbanken.

“Muligheden for at kunne tilknytte konti i andre banker til Jyske Mobilbank, vil give vores kunder et bedre og hurtigere overblik over deres økonomi. Det vil desuden gøre tingene meget lettere, når man administrerer penge for andre”, siger Søren Skouenborg fra Jyske Bank, som er ansvarlig for både Mobilbanken og udviklingen af det nye system.

Han håber, at løsningen kan være med til at åbne op for, at flere kunder på sigt rykker alle deres konti til Jyske Bank.

“Vi har boligkunder i Jyske Bank, som alene har bolig-produkterne hos os. Ved at kunne vise alle kundernes konti i Jyske Mobilbank, kan vi give det fulde overblik over økonomien ét sted. Det håber vi, at disse kunder vil have glæde af. Måske endda så meget, at de senere flytter alle konti over til os,” siger Peter Schleidt, bankdirektør i Jyske Bank.