Spilbranchen bør være Danmarks næste eksporteventyr

@Redaktionen

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Dansk Erhverv.


Danmark er arnestedet for alt fra ikoniske spilklassikere som Hitman-serien til en af verdens mest anvendte platforme til udvikling af spil, Unity. Men den danske spilbranche er meget mere end det. Særligt de seneste år har vi set høje væksttal, hvor branchen fra 2019 – 2020 voksede med hele 80 procent. Griber vi det rigtigt an, er potentialet endnu større, og kan for alvor være med til at give dansk eksport et kæmpe løft:

Producentforeningen: Kæmpe potentiale tiltrækker udenlandske investorer

Det store potentiale har givet blod på tanden hos mange investorer, som rejser til Danmark for at møde lovende spilvirksomheder. Det ses blandt andet i tilslutningen til det årlige brancheevent Copenhagen Matchup. Blandt de over 80 investorer og spiludgivere, der sidste år stod på spring for at lave en god forretning, var også store globale spillere som Nintendo, Microsoft og Ubisoft.

Det er selvfølgelig rigtig positivt, at de udenlandske investorer stiller kapital til rådighed, så virksomhederne kan vokse og udvikle sig, men det vil være en fordel, hvis flere danske investorer engagerer sig i spilbranchen, særligt i de tidlige faser, så virksomhederne er godt forankret her i Danmark.

”Vi håber, at flere danske investorer får øjnene op for de mange muligheder, der er i spilbranchen. Særligt en stor aktør som Vækstfonden. Desværre virker det til, at Vækstfonden er hæmmet af en mere traditionel tilgang til investeringer. Det er vi i dialog med dem om og har kraftigt opfordret til, at de kommer på banen og engagere sig i spilbranchens vækstpotentiale,” siger Charlotte Enevoldsen, vicedirektør i Producentforeningen.

Charlotte Enevoldsen, vicedirektør i Producentforeningen.

Vision Denmark: Vi skal tale spilbranchen op

Traditionelt har der været meget fokus på film- og musikbranchen, når talen falder på de kreative erhverv. Og der bliver også lavet mange gode, danske film og musikalbum, men især fra politisk hold er der behov for at blive bedre til at anerkende de mange talenter, som er med til at lave indhold på et niveau, hvor vi er med blandt de bedste i verden.

”Der er ingen tvivl om, at spiludvikling er en dansk styrkeposition, hvor vi især i løbet af de seneste 12 måneder har set, at Danmark har været i centrum for flere store udenlandske opkøb og investeringer. Men der er heller ikke tvivl om, at det er en position, som kan styrkes yderligere med de rette rammevilkår. På den måde kan vi komme de udfordringer i forkøbet, som allerede nu lurer i horisonten med grøn omstilling og rekruttering, hvilket netop er nogle af de områder, vi arbejder med i Vision Denmark,” siger Jan Neiiendam, direktør i erhvervsklyngen Vision Denmark.

Jan Neiiendam, direktør i erhvervsklyngen Vision Denmark.

Dansk Erhverv: Det handler også om erhvervsklimaet

Ulla Rønbjerg, Chefkonsulent i Dansk Erhverv.

I alle brancher er manglen på arbejdskraft et stort tema, men hos spilbranchen er det ikke nogen nyhed. Det har i mange år været vanskeligt at ansætte nok udviklere, og mulighederne for at hente it-specialister ind fra udlandet er også begrænset af de nuværende regler.

”I Dansk Erhverv mener vi, at spilbranchen giver et vindue ind til nogle af de udfordringer, som rigtig mange virksomheder kæmper med. Det er blandt andet alt for svært at finde nok egnede udviklere, og der mangler en tættere forbindelse mellem de danske spiluddannelser og de reelle behov, som virksomhederne har,” siger Ulla Rønberg, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

FREE E-PAPER:
Get our magazine "Games as a Business"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY