Virksomheden bag abonnementstjenesten Unleashd, der samler og giver adgang til en bred palette af mobilspil, har rejst en større millioninvestering fra blandt andre Vækstfonden. Nu skal konceptet udrulles, lyder det fra folkene bag.

Den København-baserede spilvirksomhed Multiscription har i en ny investeringsrunde hentet samlet set seks millioner kroner fra Vækstfonden, samt en række internationale investorer som svenske Tigrim og finske Sisu Game Ventures.

Bag virksomheden og tjenesten Unleashd står hhv. danske Teis Anker Mikkelsen med en fortid i IO og MovieStarPlanet og Martin Walfisz, stifter af Massive Entertainment (i dag Ubisoft Massive). Efter mange år i branchen erfarede de to stiftere, hvordan spilproducenter gang på gang formåede at skabe dragende spiloplevelser, men ofte kæmpede med at kommercialisere deres produkt.

”Det er lige netop den problemstilling som Unleashd er sat i verden for at adressere. Servicen giver spiludviklerne mulighed for at tilbyde sine brugere et langt bredere værditilbud end hvad de vil kunne gøre selv. Samtidig får brugerne, som ofte omfatter hele familien, med et fast månedligt abonnement, adgang til in-game content på tværs af en række fede titler, og bliver fri for forstyrrende reklamer,” siger Teis Anker Mikkelsen, CEO i Multiscription, om den nye investering.

Investeringen sikrer global udrulning

Pt. er Unleashd i den spæde opstartsfase med syv spil tilgængelige gennem tjenesten. Men i det kommende skal over 100 spil fra mere end 50 spiludviklere indlemmes på platformen. Og den nye millioninvestering muliggør den mission.

“Dataen fra den tidlige soft launch af Unleashd bekræfter os i, at en abonnementsmodel for indhold i gratis mobilspil har kæmpe potentiale. Nu handler det om yderligere optimering og skalering. Der er stor interesse for vores service blandt spilfirmaerne og vi har et stærkt line-up klar til udrulning efter sommerferien,” fortæller Teis Anker Mikkelsen.

Også i Vækstfonden er man optimistiske ved synet af det danske spillandskab. Succeser som Subways Surfers, Hitman og Limbo samt den nyligt børsnoterede spilteknologivirksomhed Unity skaber en stærk tro på et marked med stort potentiale.

”I Vækstfonden vil vi gerne være med til at udvikle virksomheder i den kreative industri, herunder særligt i spilbranchen, som vi anser som en absolut dansk styrkeposition. Teis og teamet har bygget en fantastisk service i Unleashd, som vi tror både spilproducenterne og spillerne vil nyde gavn af,” udtaler Asbjørn Emil Holmlund, Investment Associate i Vækstfonden.