“Deep Rock Galactic” blev årets helt store vinder til Spilprisen 2021. Se alle vinderne her.

Spilstudiet ‘Ghost Ship Games’ løb med flest priser, da Spilprisen 2021 blev uddelt i torsdags. De brovtne rumdværge fra spillet ‘Deep Rock Galactic’ var nomineret til hele seks priser og løb med de tre: ‘Best Audio’, ‘Best Game Design’ samt hovedprisen ‘Game of the Year’.

“Spillet er mesterligt designet og indbegrebet af godt håndværkt. Øjet for detaljen er imponerende, verdenen er vidtrækkende og gameplayet holder os hængende fra klippesiden. Udviklerne har gennem årene lyttet opmærksomt til deres spillere og gravet dybt ned for at finde essensen, og som resultat har de skabt missioner, der begejstrer millionere af spillere. I sandhed en imponerende præstation!,” lyder det fra Spilprisens jury i deres motivation af Deep Rock Galactic som vinder af Game of the Year.

Spilprisen blev afholdt live på Twitch, med alle de nominerede online på skærmen som en
del af showet.

Alle vinderne af Spilprisen 2021:

Best Debut: Lightmatter af Tunnel Vision Games (Læs mere om studiets bumpede vej til udgivelse her: Spilbranchen er et hitdrevet-marked. Men bare fordi et spil er af høj kvalitet, er det ikke sikret en plads på hitlisten.)

Best Audio: Deep Rock Galactic af Ghost Ship Games (Læs mere om spillets succes her: Dansk spilindustri rider på ny bølge af succes. Kan det denne gang føre til international styrkeposition?).

Best Visuals: Welcome to Elk af Triple Topping

Best Game Design: Deep Rock Galactic af Ghost Ship Games

Best Narrative: Journey of the Broken Circle af Lovable Hat Cult

Best Live Game: BlockStarPlanet af MovieStarPlanet  (Hvor også Minion Masters fra BetaDwarf var nomineret – dem kan du læse mere om her: Guldfeberen raser i spilbranchen. Alligevel afholder de fleste danske investorer sig fra at gå i gang med at grave.)

Best Emergent Experience: Stilstand af Niila Games (Hvor også ABC Runner fra Umami Games var nomineret – dem kan du læse here om her: Er computerspil kunst eller kolde kontanter?).

Best Kids Game: Wonder Woollies Play World af Fuzzy House

Game Of The Year: Deep Rock Galactic af Ghost Ship Games