You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Spilstudie for “hyper casual games” lander investering på 3 millioner dollars

@sebastian

Accel, Makers Fund og et par legender fra spilindustrien investerer 3 millioner dollars i spilstudiet FRVR, så deres “hyper casual games” kan komme endnu bredere ud.

Spilstudiet FRVR, som er Malta-baseret men har to danskere i spidsen, udgiver nogle af de største HTML5-spil til både chat- og ”post-app store”-platforme som Facebook Messenger. I dag annoncerer virksomheden en investering på 3 millioner dollars fra Accel, Makers Fund og legender fra spilindustrien som Paul Heydon og Devid Helgason.

“Hos FRVR vil vi levere indhold direkte til forbrugerne, hvor end de er. Vi vil nå millioner af nye brugere i de kommende måneder, og vi er meget ydmyge over for tanken om, at vores katalog er blevet spillet millarder af gange over hele verden. Det er vores mission at bringe spil til flere nye markeder, og det kommer investeringen til at hjælpe med,” siger Chris Benjaminsen, som er grundlægger af FRVR, i en pressemeddelse.

Chris Benjaminsen grundlægger af FRVR

Investeringen skal bruges til at udvide studiets stpil til nye markeder, is ær Asien, og til nye platforme. Holdet er lige nu på 14 personer, og investeringen bliver også brugt til vigtige ansættelser på firmaets kontorer i Malta, London, Sevilla og København.

Nye spilvaner på sociale platforme

Den måde, forbrugere engagerer sig med spil- og underholdnings-medier, ændrer sig hurtigt, og brugernes tid har aldrig været mere dyrebar.

Derfor har der været en voldsom stigning i ”post-app store”-spilmarkedet gennem en lang række nye disitributionskanaler for spil. Platforme som Facebook Messenger, WeChat og Telegram har åbnet op for tredjepartsudviklere, så spil og andet indhold kan komme direkte til forbrugerne i de apps, de allerede bruger deres tid på.

Såkaldte “hyper casual games” trives i disse kanaler, fordi de er rettet mod det bredest mulige publikum. Spil som skal være små, hurtige at downloade og køre flydende på alle mobiltelefoner. Spiludgivere må udvikle overbevisende spil, der kan tiltrække sig en brugers opmærksomhed øjeblikkeligt og fastholde den, særligt i disse kanaler, hvor hvert sekund, der bruges på at indlæse et spil, fører til et fald i fastholdte brugere på 9 procent.

“Vores platform lader spilskabere bygge titler der, når de er lavet, gnidningsfrit kan leveres til en lang række platforme. Dagens investering hjælper os med at understøtte spændende samarbejder med en lang række verdensklassepartnere. Vi er begejstrede over at have investorer med så imponerende omdømmer om bord,” siger Brian Meidell, CEO i FRVR.

Brian Meidell, CEO i FRVR
Brian Meidell CEO i FRVR

En eksplosiv distributionskanal

“Rækkevidden og de fundamentalt sociale karakteristika ved chat-platforme har skabt en af de mest eksplosive distributionskanaler for spil, vi har set i lang tid. Fordi platformen er så relativt ny og dynamisk i forhold til spil, mener vi, at den korte vej til markedet og den dybe erfaring fra industrien placerer FRVR-holdet godt i kategorien. Chris, Brian og resten af holdet har kæmpe ambitioner for dette marked, og vi er glade for at kunne komme med dem på rejsen med denne investering,” siger Seth Pierrepont, der anførte investeringen fra Accel.

FRVR er grundlagt i 2016 og ledes af to erfarne udviklere, grundlægger Chris Benjaminsen og CEO Brian Meidell, der begge har lavet spil og spilfirmaer i næsten 20 år. FRVR var den anden spiludvikler der udkom på Facebook Messenger og har nu et katalog på 32 spil, der er designet til hurtige, afslappede spil i en app med en bred målgruppe. 19 nye titler mere bliver aktuelt udviklet. Deres største spil, Basketball FRVR, er spillet mere end 5,6 millarder gange siden udgivelsen i 2017, og spillet har oplevet lignende succeser med spil som Hex FRVR og Mahjong FRVR.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY