Startup Central-grundlægger i oprør: ”Hvad laver du, Simon?”

Startup Central-grundlægger i oprør: ”Hvad laver du, Simon?”

@Anders Fogh
Ifølge Anders Fogh, fører erhvervsminister Simon Kollerup sig frem på tomme løfter, som ikke følges til dør. Og det skal der laves om på nu, hvis iværksætteriet skal have bedre vilkår, mener Anders Fogh i dette TechCommunity-indlæg. 

 Anders Fogh er CEO og founder af Startup Central, stedet som skaber fremtidens succesfulde iværksættere. Jeg brænder for iværksætteri og håber på, at jeg kan gøre en forskel for din iværksætterrejse.


Jeg ved ikke, om vi har gang i en dårlig omgang af legen ”Simon siger” – i legen gør Simon jo rent faktisk noget.

Den 16. januar 2022 melder erhvervsminisrer Simon Kollerup (S) sammen med SF ud, at de vil lave et basalt lovkrav om, at banker skal stille en erhvervskonto til rådighed. Men det er nu kommet mig for øre, at Simon har trukket dette lovforslag tilbage. Hvordan kan vi stole på vores erhvervsminister og fremtidens erhvervsliv, når vi ikke kan stole på, at tingene bliver fulgt til dørs?

Du kan enten få bank eller en bankkonto – banken sidder med en magt, og det er ingen godt tjent med i dag! Vi er alle bedst tjente med, at banken udsteder erhvervskonti til de nye virksomheder, som skyder op alle steder i alle brancher. Så kan vi få flere til at skabe jobs og bedre velfærd i Danmark. Det er altså en win win, hvis iværksættere kan få en erhvervskonto til deres virksomhed.

Risiko for sort arbejde

Iværksættere i Danmark er fantastiske, de kan skabe omsætning, vækst og økonomi til dem selv og andre. Bøvlet er bare, at banken sidder på magten, og de styrer, om du skal have mulighed for at tjene penge, og endnu værre: Hvor meget du skal betale for en erhvervskonto! I skrivende stund er der ikke et lovkrav om et maksimalt beløb, bankerne må tage for en erhvervskonto.

Simon, jeg ved ikke, om du læser de forskellige medier, men du er i gang med at øge risikoen for sort arbejde og unødvendige prisnedslag, fordi folk skal betale kontant, da de erhvervsdrivende ikke har et kontonummer, indtjeningen kan sættes ind på.

Læs også: Opråb fra Startup Central-grundlægger: Iværksætterdrømmen skal ikke dø i banken

Du har et ansvar for, at vi skaber anstændige jobs og økonomisk vækst, men det er satme svært, når et helt basalt værktøj for at drive forretning er umuligt at få fat på for mange. Ved ikke at gøre noget ved dette problem modarbejder du egentlig FN’s verdensmål nr. 8, som omhandler anstændige jobs og økonomisk vækst.

Så Simon, skal vi arbejde inden for verdensmålene og skabe økonomisk vækst og anstændige jobs? Skal vi gøre det nemmere at undgå sort arbejde? Skal vi sikre, at der ikke ligger kontanter under hovedpuden men i banken? Skal vi kigge på at gøre det nemmere at sikre en erhvervskonto til fremtidens iværksættergeneration og de nuværende, som ikke kan få en konto?

Der skal tages action nu.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY