You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Startup Eftersyn: Bedre overblik gav markant tidsoptimering for PhoneAlone

PhoneAlone er et familieforetagendet, som har far-søn-duoen Kim (til højre) og Joakim Siefert ved roret.
De danskdesignede telefonbokse fra PhoneAlone er blevet en succesfuld forretning. Men i 2021 var det udfordrende at imødekomme den kraftigt voksende efterspørgsel, fordi stifterne ikke havde tid til at prioritere det økonomiske overblik alene.

 Artiklen er en del af vores startup-eftersyn, hvor 16 startups fik et gennemsyn af deres økonomi på sidste års TechBBQ . Du kan finde de andre artikler i serien her.


Frygten for ikke at kunne producere nok til den hurtigt stigende efterspørgsel og levere den gode service spøgte i baghovedet på Joakim Siefert i 2021. PhoneAlone havde brug for kapital for at kunne vækste og dække den øgede produktion, og en kassekredit i banken virkede som løsningen. Kreditten skulle bruges til at udløse langt større indkøb af materiale til produktion for at undgå at udviklingen gik i stå. Men den lange ansøgningsproces satte en stopper for ideen om et quick-fix.

Joakim havde kun tre måneder til at finde 500.000 kroner i likviditet, hvilket gav både søvnløse nætter og svedige håndflader, mens processen stod på. Derfor opsøgte han også hjælp: Han manglede et konkret, økonomisk overblik, som han kunne bruge i processen.

”Det er en enormt træls proces at stå i, og hverken godt for virksomheden eller en selv personligt. På det tidspunkt havde vi stærkt brug for at få sat skub i salget og sætte større produktioner i gang. Men jeg var afhængig af at få kassekredit hos banken. Hele processen om at søge kassekredit gjorde, at jeg sov dårligere om natten, og ikke kunne præstere ligeså godt på arbejdet – og det ses tydeligt på bundlinjen, når man er presset til sit yderste,” siger Joakim Siefert.


Den finansielle telefonboks

  • Under sidste års TechBBQ fik 16 startup mulighed for et gratis gennemsyn af økonomien.
  • I telefonboksen blev de udvalgte startup mødt af software fra Crediwire, som står for dataindsamlingen, og en rådgiver fra KPMG, som ud fra den indsamlede data kom med konkret, målrettet rådgivning.
  • Initiativet er skabt i samarbejde mellem TechBBQ, Crediwire, KPMG og TechSavvy.media.

Skelettet i virksomheden

Efter at have fået det økonomiske overblik lykkedes det også PhoneAlone at få kreditten og dermed klare sig gennem krisen. Virksomheden har i dag etablerede sig som en robust forretning i vækst med sine danskdesignede telefonbokse. For stifteren lå der midlertidig en vigtig erkendelse på kanten af stagnering: Det økonomiske overblik er altid afgørende for virksomheden.

”For mig er det økonomiske overblik blevet skelettet for hele virksomheden. Det gælder om at have styr på sin likviditet og sørge for et rent cashflow. For pludselig står du og skal betale moms eller investere i et større lager – og her er din økonomihåndtering altafgørende,” fortæller Joakim Siefert i dag.

Etableringen af PhoneAlone har givet ham grå hår tidligere end forventet, men hvis du spørger ham, har det været alle kræfter og søvnløsheden værd. For i dag står han med sit hjertebarn foran sig og en stadigt voksende stab af medarbejdere.

I dag bruger PhoneAlone softwaren fra Crediwire til løbende at holde det økonomiske overblik ved lige overfor både revisor, bank og sig selv. Det giver både det vigtige overblik, en væsentlig besparelse i tidsforbruget, en lettere adgang til finansiering – og bedre nattesøvn.

Helt konkret har PhoneAlone ikke kun fået nemmere ved at finansiere sin udvikling, fordi de har det fulde overblik. Det har også gjort det muligt at intensivere produktionen og dermed øge omsætningen, fordi de hele tiden kender deres økonomi. Og set i bagklogskabens lys mener Joakim, at det ville have gjort en klar forskel, hvis de i 2021 havde haft adgang til et løbende finansielt overblik.

”Hvis vi hurtigere kan dele oplysninger mellem bogholder/revisor og bank, så fjerner jeg en del af hovedpinen med at fremskaffe vigtig information. Så har man en fælles platform, hvor alle har adgang til alt. Så har vi skabt en situation, hvor vi kan kommunikere hurtigere på baggrund af data i realtid, og det gør at vi kan tage bedre beslutninger sammen,” fortæller Joakim.

Startup-eftersynet under sidste års TechBBQ foregik i en telefonboks produceret af PhoneAlone.

Tid til det du er bedst til

Tid er en knap ressource. Det gælder ikke mindst for iværksættere. Og Joakim vil ikke kun have tid til hjertebarnet PhoneAlone, men også sin familie. Derfor er et nemt, økonomisk overblik, som giver ro i maven, også en selvfølgelig i dag.

”Jeg har brug for tid til at sørge for at mine kunder er glade. Hver gang jeg bruger en ekstra time på at læse et budget igennem og skal videreformidle det til banken, taber jeg tid. Tid jeg kunne bruge på at sidde og tale med mine kunder og give dem den bedste service. Jeg taber også tid i forhold til at tænke i kreative baner, opstarte nye projekter og ideer, som fører virksomheden fremad,” fortæller Joakim og fortsætter:

”Det vigtigste for enhver virksomhedsejer er, at du fokuserer på det du brænder for, hvis du skal blive en succes. Det kræver, at jeg kommer mere væk fra de opgaver, jeg ikke er god til, så jeg kan bruge tid på det, jeg er rigtig god til. For mig er det en bedre finansiel oplevelse, når jeg kan spare tid og samtidig få det løbende overblik, jeg har brug for.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY