Startup med fokus på fisk vinder konkurrencen om at blive Danmarks bedste universitets-startup

Startup med fokus på fisk vinder konkurrencen om at blive Danmarks bedste universitets-startup

På vegne af startuppet AQfeed modtog Andreas Væring prisen og den store check som vinder af årets “National Startup Competition 2021”. Sammen med ham på scenen var (fra venstre) Morten Ugelvig Andersen, CEO af Venture Cup, Jesper Theil Thomsen, CEO af Soundboks, Frederikke Antonie Schmidt, CEO af roccamore, Thomas Theis Petersen og Jesper Brok, co-founder og CMO af HappyHelper.

Med kombinationen af tung DTU-forskning og fokus på mere bæredygtige fiskefarme vinder AQfeed ‘National Startup Competition 2021’ og avancement til verdensmesterskaberne.

Med kombinationen af tung DTU-forskning og fokus på mere bæredygtige fiskefarme vinder AQfeed ‘National Startup Competition 2021’ og avancement til verdensmesterskaberne.

Hvert år dyster startups fra danske universiteter i konkurrencen ‘National Startup Competition’. Og da finalisterne havde været igennem flere runder med bedømmelse af eksperter og fagpersoner, blev det AQfeed fra DTU, der løb med hovedpræmien på 100.000 kroner og en plads i ‘University Startup World Cup’, hvor de skal dyste mod internationale startup i Kina til November.

“Vi har arbejdet rigtig hårdt på at researche, tale med kunder og modtage hjælp fra eksperter hos DTU, så at få valideret konceptet ved at vinde konkurrencen betyder næsten mere end de 100.000 kr.” sagde en ydmyg og glad Andreas Væring, en af grundlæggerne bag AQfeed, da sejren var sikret.

Grønnere fiskefarme

Bag AQfeed står seks studerende, som har udviklet en bæredygtig og cirkulær metode, der afhjælper problemet med slam ved fiskefarme ved at lave det om til unikt fiskefoder med højt indhold af protein og omega-3. En løsning, der både vil reducere CO2-udlejning, gøre det billigere for fiskeopdrættere og producere mere næringsrigt fiskefoder.

Metoden taler ind i en stigende efterspørgsel på bæredygtig akvakultur, og den var altså innovativ og banebrydende nok til, at AQfeed løb med sejren og 100.000 kroner, da Venture Cups årlige iværksætterkonkurrence for landets bedste universitets-startups.

Også Health Uvisa fra DTU, Flid Tools fra AU og divERS fra DTU var med i finalen, men AQfeed formåede at overbevise et dommerpanel bestående af Frederikke Antonie Schmidt fra roccamore, Jesper Theil Thomsen fra Soundsboks og Jesper Brok fra HappyHelper om, at startuppet var det bedste på dagen.

“Vi har helt sikkert fået mere blod på tanden nu, og vi vil bruge denne sejr, når vi skal ud og tale med investorer. Pengepræmien skal gå til at indhente ekspertviden og udbygge holdet,” siger Andreas Væring fra AQfeed.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste