Startup skalerer og vil gøre Skandinavien sundere

@jakob

Fremtidens skandinavere skal blive op til 150 år. Det er amblitionen i Peakout, der efter seks måneder på det danske marked nu ekspanderer til resten af det Skandinaviske marked.

Det er ikke lang tid siden, at Jeppe Blas Kvorning annoncerede, at han nu ville kaste sig ud i det usikre liv som iværksætter. Den gang sad han ellers lunt i det med en stilling som chef salgs- og marketingchef hos det globale megabrand Adidas.

Nu er Jeppe Blas Kvorning igen kommet med ambitiøst nyt.

I forbindelse med, at hans startup Peakout udvider til resten af Skandinavien, har han samtidig sat sig for på sigt at øge befolkningens levealder til 150 år.

Vision snarere end garanti

Det lyder for de fleste utvivlsomt som det rene science-fiction, men ikke for den ambitiøse iværksætter. Han påpeger blandt andet, at danskerne i gennemsnit er blevet dobbelt så gamle siden 1800-tallet. Men man skal ikke tage de 150 år så bogstaveligt, som det lyder.

”Målet er ikke de 150 år i sig selv, men at sikre, at vi både bliver ældre og øger vores livskvalitet og sundhed samtidig. At stræbe efter 150 år udstikker en vision og et pejlemærke, som folk forstår og som er nem at kommunikere. At nå dertil kræver naturligvis benhårdt arbejde og masser af viden og erfaring,” siger Rasmus Blas Kvorning, Stifter af Peakout.

Læs også: Fra Adidias til iværksætter: Nu kommer der konkurrence til fitnessabonnementerne

I skrivende stund er Peakout live i København, Århus og Ålborg og åbner op for i de ti største byer i Danmark inden årsskiftet. Planer om at gå ind i Stockholm og Oslo bliver rullet ud i begyndelsen af det nye år, med samme strategi som i Danmark. Fokus på udbud, sortiment og variation.

“Det danske marked Markedet har taget rigtig godt i mod os og vi får udelukkende positive tilbage meldinger fra udbyderne. Brugerne begynder nu og komme, og de er vilde med konceptet. Feedback tyder på at de finder ny inspiration til at genfinde eller helt opfinde deres motivation til træning og sport,” forklare Jeppe Blas Kvorning.

Gør op med passive fitnessabonnementer

For at komme sin vision nærmere er Peakouts første konkrete mål at mobilisere nogle af de mange passive fitnessabonnenter, der findes herhjemme.

Det er ifølge Jeppe Blas Kvorning omkring 40 % af de danske fitnessabonnenter, der aldrig bruger deres medlemskab af en fitnesskæde til noget. De er altså snarere sponsorer end medlemmer.

Den model gør Peakout op med og tilbyder i stedet muligheden for, at man kan booke træning præcis hvor og hvornår man ønsker. Og i stedet for blot at stille fitnessmaskiner til rådighed er trænere og træningscentre specialiseret i sundhed.

På bare 6 måneder har Peakout udviklet en platform, som er live på iOS og Android. På ugebasis har er der mere end 600 aktiviteter og appen er blevet hentet mere end 2000 gange i den seneste måned. Det fortæller Jeppe Blas Kvorning til TechSavvy Media.

Det skal være første skridt på vejen mod en platform, der på sigt skal understøtte bedre træning, behandling, kostvejledning, diætister m.m.

”Vores fokus er bedre frem for mere. I de seneste 10 år har det kun været mere. Flere centre. Flere maskiner. Men vi er ikke blevet sundere af den grund, fordi det ikke virker. Der er ikke brug for flere fitnessabonnementer eller flere medlemmer i standardkæderne. Der er brug for bedre sundhed og bedre løsninger på de problemer og behov, danskerne har,” afslutter Jeppe Blas Kvorning.

En jungle af bookingsystemer

På platformen kommunikere Peakout til brugerne og linker dem til udbyderne af fitnesstilbud. Hvis ikke der skabes ny trafik hos den enkelte udbyder er markedspladsen gratis og dermed ingen omkostninger for udbyderne. Når platformen skaber aktivitet eller transaktion tager Peakout 10% af udbydernes pris i indtægt.

Løsningen appellerer til mange brugere, som ikke ønsker at betale for et abbonement, de alligevel ikke bruger. I forbindelsen med skalleringen er der dog visse udfordringer med integrationen i de utallige bookingsystemer.

“Vores største udfordring er at følge med i forhold til integrationer. Der findes i dag lige så mange bookingsystemer, som vi skal tappe ind i, som der findes udbydere. Den del er tung. Men vi har bygget et Provider Backoffice, som gør det muligt for udbyderne selv, at uploade og udgive nye produkter direkte ud i appen. Det giver os en klar fordel i forhold til timing. Det betyder, at alle kan komme med fra start, inden vi har alle integrationer er på plads,” forklarer Jeppe Blas Kvorning.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY