You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Startup rejser 25 millioner – Vil rydde op i virksomheders SaaS-abonnementer

@Adam

Den danske scaleup Viio hjælper virksomheder med at holde styr på alle abonnementer på softwares. Det er et erfarent team som har rejst pengene.

Den danske scaleup Viio hjælper virksomheder med at holde styr på alle abonnementer på softwares. Det er et erfarent team som har rejst pengene.

Når Viio har været ude og spørge en mellemstor virksomhed, hvor mange software-abonnementer de har, er svaret typisk “omkring 20”. Men det viser sig ofte, at de fleste har langt over 100, helt op til 500 software-værktøjer som ikke bliver brugt, men der stadig bliver betalt for.

Hertil påstår Analysehuset Gartner, at 30 procent af omkostningerne til SaaS-produkter er penge ud af vinduet. Så der er meget at hente, hvis man altså kan holde styr på sine betalingsaftaler. 

“AI kan hjælpe med 90%, men værdien af løsningen kommer først, når mennesker tager de afgørende beslutninger om, hvilke abonnementer der skal beholdes og hvilke der skal opsiges. Og afgøre hvilke medarbejdere, der må få hvilke abonnementer,” siger Michael Fornander, CEO og medstifter af Viio og fortsætter: 

– Det er meget komplekst at optimere en virksomheds software abonnementer, for medarbejderne bruger løsningerne dynamisk, licenspriserne svinger og kan være svære at gennemskue, og dertil er der måske er der overlap til andre løsninger. Det bruger vi AI til at holde styr på, men samtidig hjælper vores medarbejdere kunden med at tage de afgørende beslutninger og eksekvere på dem.”

Viio har 7 år på bagen som startup, men ramte for alvor “product market fit” i 2023, og kan derfor hælde brændstof på væksten nu, hvorfor det også først er nu, at investeringen landes.

Et erfarent team der henter en stor investering i land

Problemet som Viio forsøger at løse har de fleste virksomheder oplevet, hvilket er den største grund til at de har kunnet rejse 25 millioner kroner fra en række kendte investorer, hvor flere af dem også tiltræder i bestyrelsen hos virksomheden.

Læs også: North Ventures etablerer ny venturefond og rejser over halvdelen af målet på 300 mio. kr

Investorerne tæller blandt andet venturefonden North Ventures samt bl.a. Christian Kromann, CEO i SimCorp, Dorrit Kromann, Klaus Holse, tidligere CEO i SimCorp og i dag bestyrelsesformand i Dansk Industri, Susanne Bechmann Holse, Ulrik Bo Larsen, tidligere CEO i Brandwatch og Ole Andersen, tidligere nordisk direktør for Apple.

“Viio ligner flere selskaber, som jeg har exit’et med succes, og alle de vigtige parametre er på plads her. Ledelsesteamet er meget stærkt og vil løbende kunne tilpasse sig et marked, som er ekstremt dynamisk, men hvor man ikke må gå på kompromis med kvaliteten. SAP og Microsoft rører også på sig på området, og det er med til at validere markedspotentialet. Viio er gode til at bruge pengene klogt og har et stærkt cashflow fra nye kunder, så jeg tror vi kan komme rigtig langt uden yderligere investeringer,” siger Ole Andersen, bestyrelsesmedlem og investor i Viio.


Erfarent team

Michael Fornander og Viio-temaet har tidligere været med i succesfulde danske startups og scaleups: Komfo, som blev solgt til Sitecore i 2017 og siden til Falcon.io. De har også været en del af Actimo, som blev købt af Kahoot! i 2020.


Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY