Lensact stifterne (fra venstre) Thomas Agerholm, Christian Overgaard og Mikael Hartoft, der efter en periode som udvikler blev partner i startuppet.

Aarhus-startuppet Lensact henter investering hos erfaren it-profil

@sebastian

En investering fra den erfarne IT-profil Jørgen Lindskov Knudsen skal sende den fremadstormende kontaktlinse-platform Lensact ud over landets grænser.

Teamet bag Lensact har underskrevet en investeringsaftale med Jørgen Lindskov Knudsen, der sikrer den tidligere stifter og mangeårige direktør for Mjølner Informatics et betydeligt ejerskab samt en plads i bestyrelsen.

”Vi har hele tiden stræbt efter at finde kloge penge, og med sin baggrund bidrager Jørgen både med ekspertise inden for software og virksomhedsdrift. Vi er fantastisk glade for at have Jørgen med – det er svært at ønske sig et bedre match,” siger Christian Overgaard, medstifter og CIO i Lensact.

Læs også: Investorernes familiefest styrker det aarhusianske investormiljø

Lensact står bag en datadrevet platform og et digitalt screeningværktøj for kontaktlinsebrugere, som skal forbedre oplevelsen for millioner af kontaktlinsebrugere.

I november sidste år rejste teamet på 22 timer 200.000 kroner på Crowdlending-platformen Lendino, men hvor stor den nye investering er, vil de ikke afsløre.

”Vi kan ikke sige hvor stort et beløb eller ejerandel, der er tale om. Men det er i en størrelsesorden, der gør, at vores planer kan realiseres – og vores plane er store,” siger Christian Overgaard.

Vil ramme 150 millioner kontaktlinse-brugere

Siden starten i maj 2016 har Lensact både udviklet sin platform og solgt den til en lang række optikere i Danmark. Til januar regner de med at have 100 danske butikker på, og i løbet af 2018 vil de begynde rejsen mod udenlandske markeder. Og det er da også en af grundene til, at Jørgen Lindskov Knudsen er hoppet på.

”Jeg har valgt at investere i projektet, fordi Lensact har identificeret et behov, der ikke kun er unikt for det danske marked, men for hele verden, og Lensact har derudover udviklet en skalerbar teknologi med et internationalt potentiale. Og hertil kommer, at Lensact teamet har det, der skal til for at skabe en succes,” siger Jørgen Lindskov Knudsen, hvis meritter ud over Mjølner Informatics tæller en række bestyrelsesposter – blandt andet i Unity Studios.

På verdensplan bruger 150 millioner kontaktlinser, og ifølge Lensact oplever 70 procent af dem udfordringer med linserne – 20 procent af dem så store, at de opgiver at bruge linser. Det forsøger teamet at løse med en platform, der sikrer brugerne den bedst mulige linse, og med den nye investering er de klar til at løfte markedsdækningen markant i Danmark og understøtte internationalisering.

 

Om Lensact

  • Lensact er stiftet i september 2016 af Thomas Agerholm og Christian Overgaard, der sammen med Mikael Hartoft har udviklet en digital platform til bedre kontaktlinsetilpasning og vidensdeling på alle niveauer af industrien.
  • Lensact rejste sidste efterår 200.000 kr. via crowdlending-platformen Lendino i løbet af 22 timer.
  • Lensact-teamet tæller fem mand i Aarhus, men med den nye investering forventer de at ansatte et par stykker mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY