You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Startups håber på investeringer og nye samarbejdspartnere til nyt messeevent

Med EOT – Electronics of Tomorrow får elektronik- og teknologibranchen i år sit eget messeevent i Herning. Vi har snakket med to af startup-udstillerne, som begge satser på at få nye samarbejdspartnere og måske en investering med hjem.

EOT – Electronics of Tomorrow er et bud på en ny slags elektronikmesse, hvor det ikke kun er elektronik-nørder der mødes. I stedet er udstillere og repræsentanter inviteret på tværs af brancher, så de kan udveksle erfaringer og produkter og sammen finde morgendagens elektronik og teknologi.

Messen har et særskilt fokus på startups og fremtidens brancher, hvor 25 af de mest talentfulde startups i Norden har mulighed for at fremvise deres produkt – og måske lande de samarbejdspartnere eller investeringer, de til daglig har svært ved at få fat i.

Ingeniørforeningen IDA screener ansøgningerne fra startups, og indtil videre er otte af de 25 pladser blevet besat. Vi har taget en snak med to af de startups, som er sluppet gennem nåleøjet, for at høre, hvad de regner med at få med hjem fra eventet.

Læs også: Ny elektronikmesse binder startups og corporates sammen

Visualisering af Startup-området på Electronics of Tomorrow messen
Visualisering af startupområdet til teknologimessen Electronics of Tomorrow som får premiere i år

BygKontrol: Droner og data skal sikre byggebranchen mod fejl

BygKontrol er en ung virksomhed fra Svendborg, som gennem tre år har rådgivet byggebranchen og implementeret digitale værktøjer til blandt andet kvalitetssikring, som minimerer mængden af fejl ude på byggepladserne.

Der laves årligt fejl for samlet 13,4 milliarder ude på de danske byggepladser, fortæller Jesper Veber Jeppesen, som er direktør og stifter af virksomheden. Derfor har BygKontrol stiftet søsterselskabet ConAid, som udvikler software, der med hjælp fra data, der indsamles med droner og robotter, kan hjælpe med at minimere mængden af fejl.

”Ideen er at automatisere processer, og gøre brug af den kæmpemæssige mængde af data som florerer i byggebranchen – fra projektering til udførelse,” siger Jesper Veber Jeppesen, Founder & CEO i ConAid Construction Analytics.

I dag foregår meget af kvalitetssikringen ude på byggepladsen manuelt og mere eller mindre sporadisk. Derfor opdages det ofte for sent, når en væg eksempelvis er sat forkert op, så den må rives ned og bygges forfra. Og det er dyrt i både materialer og arbejdstid.

Med droner og robotter vil ConAid dagligt affotografere og scanne bygningen der er under opførelse, for derefter at behandle dataene i sin software og sammenligne med 3D prototypen, man har af det planlagte byggeri. På den måde kan de hurtigere opdage, om noget er i gang med at blive bygget forkert.

Jesper Veber Jeppesen CEO og founder af ConAid
Jesper Veber Jeppesen CEO og founder af ConAid

”Vi finder fejl før de skaber fatale problemer for byggeprocessen og optimere kommunikation i byggeriet mellem pladsen og byggeledelsen. Det indvendige byggeri er det mest komplekse, for der har vi alt teknikken – vand, varme, ventilation, sprinklere osv. – men ved at sammenligne 3D scanningen med 3D-modellen, kan byggeledelsen hver morgen få en notifikation, hvis en installation er ved at blive lavet forkert – så de kan nå at opdage fejlen i tide og nå at inddrage relevante parter i fejlretningen,” forklarer Jesper Veber Jeppesen.

For at føre ConAid ud i livet mangler de dog en eller flere samarbejdspartnere, og det håber de at finde på EOT-messen.

”Vi håber at finde nogen, der har mod på at udvikle og sammensætte de her teknologier – både skanningsteknologier og droneteknologier, så vi selv kan fokusere på at lave softwaredelen. Og kan vi samtidig finde en potentiel investor, vil det da være et plus,” siger Jesper Veber Jeppesen.

Worklogger: Overvågning af arbejdstid sikrer medarbejderne

Tidsregistreringen er så småt ved at flytte fra ugentlige skemaer på papir og ind i software. Én af løsninger til digital tidsregistrering står startuppet Worklogger bag.

De har lavet en SaaS-løsning, der virker på tværs af computere og smartphones, så medarbejderne løbende kan indberette deres arbejdstid ude i felten. Samtidig kan softwaren kobles op med materialestyring, økonomi- og lønssystemer, så Worklogger kan blive virksomheden ene adgangspunkt til at styre alt det administrative.
Men de har også et es i ærmet, som ingen af konkurrenterne endnu kan.

”Den måde vi kan tracker på er helt unik. Vi kan holde styr på, hvor medarbejderne er hele tiden, og kan følge dem live via GPS i telefonen. På den måde har virksomheden altid et komplet overblik samt dokumentation for hvem der har lavet hvad, og hvor og hvornår, de har gjort det,” siger Noël Birkholm, CFO i Worklogger.

Han understreger dog, at featuren ikke er lavet til overvågning af dovne medarbejdere, der bruger for meget tid i skurvognen, men som en måde at sikre både arbejdsgiver og arbejdertager på.

”Det skal være transparent. Det er ikke bare virksomheden, der tracker medarbejderne – medarbejder har også dataen til rådighed. Så den medarbejder der gør arbejdet ordentligt kan være sikker på ikke at blive snydt for løn og timer,” forklarer Noël Birkholm.
Han forklarer, at der har været sager med entreprenørvirksomheder, der systematisk har snydt deres ansatte for timer, men at det i retten har været svært for fagforeningerne at løfte bevisbyrden.

Den udfordring kan dog løses med Worklogger, og derfor håber han at få hul igennem til den offentlige sektor til EOT-messen.

”Vi går jo med en drøm om at få fat i fagforeningerne. En af deres udfordringer er, at de ikke har et værktøj, som kan hjælpe deres medlemmer, når en virksomhed har snydt dem for timer. De har ikke nogen dokumentation, de kan bruge i en retssag. Men det kan vi hjælpe dem med,” siger Noël Birkholm.

Samtidig ser han frem til at møde det danske erhverv til en messe, hvor elektronik er omdrejningspunktet.

”Vi har mange kunder i byggebranchen, men til bygge- og håndværkermesser træder IT lidt i baggrunden. Derfor ser jeg frem til, at IT får fuld fokus til EOT – og så glæder jeg mig da også til at møde nogle virksomheder, som er lidt anderledes, end dem vi ellers møder, så vi kan få nogle nye input og ideer,” siger Noël Birkholm.

Som en moderne SaaS løsning fungerer Workloggers software på tværs af platforme
UGENS STARTUP: