Den danske anmelderportal Trustpilot har modtaget en frisk investering på 20 millioner dollars til vækst fra Silicon Valley Bank.

Danske Trustpilot er allerede nået fra en kælder i Aarhus og langt ud i Europa med deres portal for brugeranmeldelser af virksomheder. Nu har de fået en frisk investering på 20 millioner dollars fra amerikanske Silicon Valley Bank, som skal sætte fut i væksten på den anden side af Atlanten. Det skriver Børsen.

“Det er en ny måde at rejse penge for os på, for vi havde faktisk ikke rigtigt brug for dem. Men det var nu, vi skulle slå til, for vi kunne få en rigtig god aftale,” siger 35-årige Peter Mühlmann, adm. direktør i Trustpilot, til Børsen.

Man da da heller ikke længere tilbage end januar i år for at finde virksomhedes seneste investering – dengang på 43,5 millioner dollars – og siden 2011 har de rejst imponerende 907 millioner kroner, ifølge Crunchbase.

Massiv satsning på udvikling og vækst

Mens de fleste virksomheder aldrig når at rejse de 127 millioner, som Trustpilot har fået alene i seneste runde, er der en god grund til at Trustpilot bliver ved med at hive store beløb ind i butikken: Vækst.

Læs også: Trustpilot-topfolk starter nyt med millioninvestering i ryggen

Trustpilot bruger stadig en masse penge på at erobre nye markeder – alene sidste år havde virksomheden et underskud på knap 180 millioner kroner – som det tager tid at gøre profitable. Og samtidig understreger Peter Mühlmann til Børsen, at Trustpilot udbygger porteføljen af produkter for at tiltrække nye virksomheder som kunder.

“Vi satser meget på at udvikle ting, der kan gøre det nemmere for virksomhederne at trække nyttig information ud af anmeldelserne. Det første trin i Trustpilot var at gøre det nemt at samle og vise bedømmelser. Det næste trin bliver at lære, hvordan man kan lære af anmeldelserne,” siger han.

Trustpilot har i dag samlet 34 mio. brugeranmeldelser af 180.000 virksomheder, som hver måned bliver vist 2 mia. gange. Virksomheden beskæftiger 550 ansatte fordelt på kontorer i Danmark, USA, England, Tyskland, Litauen og Australien