You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

StoryHunt lander millioner fra unicorn-stifter: Vil revolutionere guide-industrien

@sebastian
Turisme-startuppet StoryHunt har rejst 4,25 mio. kroner til at udvikle en digital platform for guider. Bag investeringer står blandt andet dansk unicorn-medstifter.

StoryHunt har fra deres stiftelse i 2018 designet en platform til det segment, som de kalder “den moderne rejsende”. Og mens Covid-nedlukninger har rystet rejsebranchen, kan det danske startup se, hvordan efterspørgslen på en løsning som deres kun er steget.

“Vi stiftede StoryHunt, da vi, og rejsende på vores alder, ikke ville være turister som udforskede byer i store grupper. Vi ville gerne udforske på vores tid, og vores præmisser. Den trend er accelereret efter Covid, og derfor mener vi, at markedet er klar til disruption,” siger Yassin Achiban, CCO og medstifter af platformen.

Nu har StoryHunt skaffet 4,25 mio. kr. i investorkapital fra en blanding af tidligere og nye investorer – blandt andet Thomas Albert, som er medstifter af unicorn-virksomheden Sitecore. Penge som skal gå til at udvikle en ny version af platformen.

Markedsplads for digitale guider

StoryHunt er en interaktiv podcast platform, hvor rejsende gennem appen bliver guidet forbi byens bedste fortællinger. Det hele forgår gennem en smartphone, hvor appen tillader brugeren at tilgå stedsspecifikke historier, når brugeren er tæt på – en slags digital turguide. På platformen kan man eksempelvis gå i fodsporene på Dan Turéll, og komme helt tæt på forfatterens liv og ubetingede kærlighed til Vesterbro.

Læs også: Timing er afgørende: Turisme-startuppet StoryHunt vokser trods pandemi og rejseforbud

Hidtil har været destinationsselskaber som Copenhagen Visitor Service og Visit Aalborg, der har betalt for guide-turene. Men StoryHunt har opdaget, at turguider oplever et markant fald i de fysiske bookinger, og derfor bliver de nu inviteret til at digitalisere deres ture gennem startuppets platform.

”Vi vil gerne tilbyde interaktive oplevelser for turisterne, og hvor vi tidligere udelukkende har haft destinationsselskaber som samarbejdspartnere på vores app, vil vi nu gerne invitere den enkelte turist-guide indenfor på vores platform,” forklarer Yassin Achiban og fortsætter: “Planen er, at den enkelte turistguide laver en digital version af sin byvandring – og sælger den til turisterne via vores app.”

Teamet bag StoryHunt (fra venstre): Louis Amhild, Mathias Mølgaard og Yassin Achiban.

Digitalisering og opskalering

StoryHunts nye løsning skal give guiderne mulighed for at digitalisere deres forretning, med henblik på at slippe for de logistiske opgaver:

”Ved at digitalisere din byvandring og tilbyde den digitalt til gæsterne, kan guiderne skalere deres forretning og slippe for det logistiske bøvl. At have en guide i felten er i vores optik ikke nødvendigt længere. Gæsterne vil have on-demand oplevelser, og det bliver svært at levere med manuelle processer og fysiske guides i byrummet,” siger Yassin Achiban.

I følge Yassin Achiban er der et stort potentiale i at gøre guideoplevelser mere tilgængelige.

”I stedet for at guiden skal være fysisk til stede, kan guiderne tilbyde deres oplevelser via vores platform som en digital hyldevare. På den måde er deres produkt altid tilgængeligt, og gæsterne kan tilgå dem, når de har lyst.”

Den nye version af platformen er stadig under udvikling, og planen er at lancere til oktober.

FLERE FRA COMMUNITY