Studerende fra Aarhus vinder international konkurrence

Foto: EIT Food

Studerende fra Aarhus Universitet har vundet en prestigefyldt pris med deres projekt COLDBOWL, en vegansk version af den traditionelle danske koldskål.

Studerende fra Aarhus Universitet har vundet en prestigefyldt pris med deres projekt COLDBOWL, en vegansk version af den traditionelle danske koldskål.

This post is also available in: English

Kan vi tænke bæredygtige alternativer ind i klassiske traditioner? Det startede nogle tanker hos en flok studerende på Aarhus Universitet, som nu er endt ud i en førsteplads ved EIT Food iværksætterkonkurrence; Food Solutions.

De så et behov for et velsmagende vegansk alternativ til koldskål, og udviklede en udgave baseret på ærter, havre og soja. Inspirationen kom fra en af medlemmerne selv, der er veganer, og i mange år har været frustreret over at gå glip af den danske sommerklassiker. Derfor besluttede de sig for at udvikle produktet COLDBOWL.

Markedets godkendelse

Et panel af veganere bekræftede kvaliteten på smag og tekstur sammenlignet med eksisterende produkter på markedet. 

“Vores resultater viser klart at vi har ramt smag og tekstur bedre end vores konkurrenter. Alle vores paneldeltagere svarede, at de ville købe vores produkt, hvis det var tilgængeligt i supermarkedet,” siger gruppemedlemmet Aleksandra Sinik til Aarhus Universitet.

Men konkurrencen går ikke kun ud på at udvikle et lækkert bæredygtigt madprodukt, men det handler i lige så høj grad om at udarbejde en forretningsplan, lave markedsanalyser og reklamer for produktet.

“Det har været en stor hjælp at vide, at vi har haft dygtige mentorer, vi har kunnet kontakte, hvis vi har haft spørgsmål eller har haft brug for sparring eller feedback,” siger Aleksandra Sinik.


Om EIT Food

EIT Food er verdens største fællesskab for fødevareinnovation. De har til formål at fremskynde innovation for at bygge et fremtidssikret fødevaresystem, der producerer sund og bæredygtig mad til alle. Konkurrencen er støttet af det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT), som investerer i projekter, organisationer og individer, der bidrager til målet om et bæredygtig fødevaresystem.

EIT Food er et af ni innovationsfællesskaber etableret af Det Europæiske Institut for Innovation & Teknologi (EIT), som er en uafhængig EU-institution oprettet i 2008 for at accelerere innovation og iværksætteri i hele Europa.


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY