25-årige Astrid Vinther Andersen vinder et års fuldt betalt kontorplads og en tur til Shanghai med sit startup: ParkShare – en deleøkonomisk app, hvor private kan leje parkeringspladser til og af hinanden. 

”Der var nok en tåre i øjenkrogen, da jeg vandt. De sidste par uger har jeg både skulle læse til eksamen på Aarhus BSS og forberedt mit pitch – så det er fantastisk, at den ene del er endt godt,” griner Astrid Vinther Andersen.

Til dagligt læser hun Cand.merc. på Aarhus Universitet, og karakteren for den eksamen, som lå bare 30 minutter efter pitchen for hendes startup ParkShare, har hun endnu ikke fået.

Til gengæld sikrede pitchen for ‘airbnb for parkeringspladser’ på Dokk1 i Aarhus hende førstepladsen i pitchkonkurrencen. Og med sejren kommer en kontorplads i et år og en tur til Kina, hvor hun får mulighed for at pitche ParkShare for nogle af Kinas største investorer, samt en finaplads i en en international konkurrence for startups.

I konkurrencen var ParkShare oppe mod fem andre udvalgte studie-startups, som pitchede for en fuld sal inklusiv jury. Pitchkonkurrencen var arrangeret af Erhvervshus Midtjylland og The Nordic Innovation Centre i Shanghai.

Airbnb for parkeringspladser

ParkShare appen, hvor private kan udleje deres parkeringspladser af og til hinanden, er en idé Astrid Vinther Andersen har haft længe. Hun har nemlig oplevet problemet i sin egen baghave.

”Allerede som barn udlejede jeg mine forældres parkeringspladser, så jeg vidste, at det kunne lade sig gøre. Jeg er vokset op som nabo til AGF og Tivoli Friheden, så jeg har set antallet af uddelte parkeringsbøder på matchdag og Fed Fredag. Samtidig havde mine forældre altid plads i indkørslen – og det er præcis det problem, som ParkShare løser,” siger hun.

Udover 25-årige Astrid Vinter Andersen består teamet bag ParkShare af syv andre medlemmer, som siden sidste sommer har arbejdet hårdt på at gøre appen til virkelighed.

Selvom Astrid Vinther Andersen er utrolig glad for præmien og den positive opmærksomhed som ParkShare får, så ved hun, at rejsen endnu er lang.

”Udover at få investeringer via konkurrencer, så arbejder vi også konstant på at udvikle vores service, teamet samt skaffe flere parkeringspladser – og så er vi alle under uddannelse. Så der er nok at give sig til,” siger hun.