You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Digitalisering, Succes Online

Ivækst kræver mindre snak og mere handling

@simone

Sammen med blandt andet Erhvervsstyrelsen og Google vil Ivækst styrke danske SMV’ers digitale indsats. Det har de gennem fem år gjort med initiativet Succes Online, som sætter fokus på at handle på digitaliseringen i stedet for blot at tale om det.

Der bliver talt meget om digitalisering. Om at jobs forsvinder, at alting skal på nettet, om personfølsomme oplysninger og datasikkerhed. Men vi taler for meget, og gør for lidt, når det kommer til at styrke små og mellemstore virksomheder i digitaliseringen. Det mener formand for Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler, som blandt andet er med i initiativet Succes Online.

Og netop med Succes Online mener han, at de kan være med til at vende det negative billede. Succes Online er skabt af Google i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Ivækst og flere private og non-profit organisationer.

Læs også: Redaktionen anbefaler: Seks gratis iværksætterevents i maj

“Vi startede for fem år siden, før denne digitaliseringssnak for alvor gik i gang. Vi har trænet tusindvis af virksomheder, mens alle andre laver kommissioner, analyser og rapporter,” siger Peter Kofler.

Der bliver simpelthen talt for meget og gjort for lidt, mener han. Succes Online har siden 2012 undervist mange tusinder virksomheder, og siden 2016 har initiativet også henvendt sig til studerende med samarbejder med syv uddannelsesinstitutioner.

Under paraplyen Succes Online befinder sig workshops, store konferencer i samarbejde med regionale væksthuse, gratis online undervisning, eksport acceleratorer i samarbejde med PwC og Google og undervisning af studerende i digital markedsføring.

Næste 100 procent vil implementere læring fra programmet

De nyeste tal fra initiativet viser, at af de virksomheder, der har deltaget i programmet i første kvartal af 2017 vil 97 procent anbefale Succes Online til andre, 96 procent vil implementere ændringer i forretningen efter deltagelse, og 47 procent vil bruge mere tid på at udvikle deres digitale kompetencer efter forløbet.

“Vi evaluerer hele tiden effekten af programmet og det vidensudbytte, som virksomhederne får. Nu har vi en event i Aarhus den 29. maj, hvor vi forsøger at samle 1000 virksomheder,” fortæller Peter Kofler.

Han kalder eventen i Aarhus for årets største, gratis digitale konference, hvor deltagerne over dagen får skarpe indlæg, indsigt i digitale værktøjer til søgemaskinemarkedsføring, display-annoncering, e-mailmarkedsføring og Facebook for virksomheder, og blandt andet Google, PwC og Aarhus’ borgmester Jakob Bundsgaard kigger forbi.

En kro med online vækst

En af de virksomheder, der tidligere har deltaget i Succes Online i samarbejde med Stevns Erhvervsråd er Rødvig Kro og Badehotel. De deltog for godt tre år, og har siden da vækstet cirka 25 procent i omsætning på grund af deres arbejde med AdWords, Facebook-annoncering og tilstedeværelse på Instagram, fortæller medejer Kathrine Hendriksen i en udtalelse til Succes Online.

“Succes Online har været vanvittigt godt, og vi har gået hjem og implementeret nogle af de ting, som blev gennemgået i undervisningen. Det var en øjenåbner for internettets muligheder for os”, siger hun.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY