Trods corona har Superb fået en masse nye restauranter på sin løsning det seneste år. Og med en frisk investering på 89 mio. kroner er virksomheden nu for alvor klar til europæisk vækst.

Corona-pandemien har ikke været god ved restaurationsbranchen, som over hele verden har været tvunget lukket i lange perioder. Alligevel er det lykkes det danske startup Superb, som er målrettet netop den branche, at vokse under pandemien.

“Vi har oplevet over 100 procent vækst under pandemien, selvom restauranterne har været lukket i mange lande. Nedlukningen har fået restauranterne til at optimere deres forretning og gæsteoplevelse som aldrig før,” skriver Zaedo Musa, stifter og CEO i Superb, i et blogpost.

Læs også: Ugens Startup: Under radaren er Superb blevet et af Danmarks store startup-håb

Virksomheden har siden starten i 2017 nået 1000 restauranter og barer med sin platform fordelt på 25 lande i Europa – herunder flere med michelinstjerner. Men startuppet og deres platform til “Guest Experience Management” er sultne på meget mere. Derfor har de nu landet en Serie A-investering på 89 millioner kroner til europæisk vækst fra blandt andet Kinnevik, Knight Capital og Seed Capital.

En alt-i-en-løsning

Da Superb satte sig selv i verden, fandtes der allerede et væld af digitale booking kalendre, ordre-systemer og betalingsløsninger, som skulle gøre livet lettere for restauranter. Superb skiller sig ud ved at samle det hele i én løsning. På den måde kan dataen fra de forskellige dele nemlig flyde frit, og det er i sidste end det, der skal få restauranternes bundlinje til at vokse, mener stifteren.

“Måden restauranter fungerer er under forandring, og pandemien har kun accelereret den transformation. Gæster vil mere end nogensinde foretrække restauranter der tilbyder en personlige oplevelse. Data og personliggørelse er nye must-haves for restauranter for at få succes,” skriver Zaedo Musa.

Med Superb får de både reservation, POS og betaling i én løsning, som kan samle data, der kan bruges til at give hver gæste den bedste oplevelse i restauranten.

Vækster mod Europa

Den nye, store investering skal virksomheden bruge på at udvide sit team og sin lokale tilstedeværelse på nøglemarkeder i Europa.

“Fundingen vil hjælpe os med at etablere Superb’s ‘Guest Experience Management’-platform som den nye standard for restauranter. Inklusiv lanceringen af nye og spændende produkter, avancerede gæsteprofiler, marketingværktøjer til bedre tiltrækning af nye og tilbagevendende kunder og for at forbedre overblikket i forretningen fra dag til dag,” forklarer Zaedo Musa.