You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Swipes stifterne Stefan, Kasper og Yana sammen med Lasse Chor.

Swipes’ nye produktivitetssoftware startede med en dating-app

@sebastian

Det dansk-bulgarske startup Swipes har nærmest været i gang med én lang pivotering siden de tre foundere startede med at udvikle i 2013. Med Swipes Workspace satser de dog på at have fundet det produkt, der endelig kan skaffe både brugere og indkomst.

Det hele startede egentlig bare med et fælles ønske om at slå hovederne sammen i Aarhus og lave et fedt produkt. I starten var ideen en dating-app, som skulle gøre icebreakere nemmere, men selve udviklingsprocessen fik stifterne Kasper, Yana og Stefan til at ændre fokus.

”Mens vi arbejdede på produktet, brugte vi forskellige værktøjer til at organisere vores arbejde, og vi snakkede om, at der måtte være en bedre måde at organisere opgaverne på. Da vi begyndte at snakke om task-management virkede det hele mere naturligt, end når vi snakkede om dating appen, og pludselig havde Kasper lavet en prototype sideløbende med vores dating-app,” fortæller Stefan Vladimirov, som er grafiker og en af de tre medstiftere.

Læs også: Dansk AI app indtager det amerikanske mindfulness marked

Det fik teamet til at droppe dating-apping, og i stedet satse på prototypen, som blev til den første version af task-list appen Swipes Personal. Siden er appen downloaded mere end en million gange og har 500.000 brugere, men den succesfulde app blev alligevel langt fra slutdestinationen.

Med deres knowhow omkring produktivitet har startuppet netop udgivet Swipes Workspace, som er et stykke alt-i-en-software, der vil samle hele den digitale arbejdsprocessen – som forhåbentlig både kan tiltrække brugere og gøre startuppet til en bæredygtig forretning.

Success-app uden indtjening

Swipes Personal-appen fik efter lanceringen hurtigt fat i en brugerskare, og da Evernote – som Swipes integrerer med – kårede dem som ”Best New Startup” i 2014, tog det for alvor fart. Den første investering landede, og mens brugerne strømmede til, voksede teamet hurtigt til 10 mand – på daværende tidspunkt i et nyt hovedkvarter i Bulgarien, hvor Yana og Stefan kommer fra.

Det eneste problem var bare, at appens freemium-model ikke generede nok indtægter.

”Vi nåede et punkt, hvor vi indså, at der ikke var nok subscription-traction. Vi var nødt til at lave et skifte, hvis vi ville tjene penge – og vi skulle lave det så hurtigt som muligt,” fortæller Stefan Vladimirov.

Swipes i Bulgarien.
Swipes nåede båede at få et stort team og fine lokaler i Bulgarien inden de rykkede mod Silicon Valley

Silicon Valley tur/retur

Som et led i rejsen mod en business-rettet udgave af Swipes-appen, tog teamet i 2015 turen til det forjættede Silicon Valley, hvor de flyttede ind i en toværelses lejlighed i Palo Alto.

“Det var en fantastisk oplevelse. Vi følte os som et hold videnskabsfolk, som var sendt til en meget fjern planet for at løse den her udfordring, mens vi levede i et isoleret rumskib. Det meste af tiden arbejdede vi intenst på at lave produktet, og resten af tiden pitchede vi til investorer og samarbejdspartnere,” fortæller Stefan Vladimirov.

Udviklingen af det, der skulle blive til Workspace begyndte derovre i 2015, og tre fulde prototype blev både udviklet og skrottet igen, mens nye checks fra Business Angels løbende blev landet, inden de i starten af 2017 igen flyttede tilbage til Bulgarien for at gøre klar til lanceringen.

Swipes i USA - pitch og udvikling.
Det som det hele handlede om i USA Pitch og udvikling indtil de sene timer

“Den måde vi arbejder på nu fungerer ikke”

Den lange rejse kulminerede for nylig, hvor Swipes Workspace blev lanceret på Product Hunt. Processen for at nå dertil har allerede været lang, men den har gjort startuppet skarpe på, hvad det er for en udfordring, de skal løse.

”Den måde vi arbejder på nu fungerer ikke. Vi tjekker kommunikation og information på ti forskellige platforme, og der kommer hurtigt en masse micro-management og kontrol ind,” forklarer Stefan Vladimirov.

”Vi har lavet en platform som er smuk at se på, som forener hele teamet, så det føles som om man alle sammen er en del af et fællesskab – ikke bare tjekker opgaver men laver noget meningsfulgt sammen.”

Meningen med Workspace er at samle planlægning, kommunikation og eksekvering på ét sted – pakket ind i et enkelt og gennemført design, som Stefan Vladimirov giver Danmark en del af æren for.

“Når jeg ser tilbage på min tid i Danmark, er noget af det jeg værdsætter mest, at der er opmærksomhed på detaljer – tiden der puttes i at lave et godt, meningsfulgt produkt er noget, der har influeret den måde, vi tænker på i Swipes,” siger han.

Lanceringsvideoen til Swipes Workspace

Udfordrer Slacks rodebutik

Modsat Swipes Personal er Workspace ikke lavet på en freemium-model, og det er der en helt simpel grund til.

”Vores hovedopgave lige nu er at blive profitable. Ellers bliver vi nødt til at lukke forretningen, og så kommer Swipes Personal og alle de fede ting, vi har udviklet, til at forsvinde. Vi har ikke tid til at bygge endnu et produkt som er gratis, for så at få brugerne til at konvertere til betalt-abonnement – og hvis vi tager noget af funktionaliteten ind bag en paywall, så bliver oplevelsen også dårligere,” siger han.

I stedet kan man få en 14 dages trial på Workspace, og med en aktiv brugerbase på 500.000 i Swipes Personal, har teamet da også allerede et solidt grundlag for at hente brugere over. Og selve løsningen mener han løser et problem for deres brugere, som det ellers så hypede Slack ikke kan løse.

”Den store ting der mangler er at forene oplevelsen i et produkt. Slack laver en masse integrationer til andre produkter, men integrationerne er meget simple – og det samler bare en masse støj på ét sted i stedet for at løse problemet,” mener han.

Teamet er i dag på fem mand, og har fortsat base i den bulgarske hovedstad Sofia. Swipe Workspace kan prøves gratis i 14 dage her: Swipesapp.com.

Fakta: Swipes

  • Grundlagt af Kasper Pihl Tornøe (DK), Yana Vlatchkova (BG) og Stefan Vladimirov (BG) i Aarhus i 2013.
  • Står bag appen Swipes Personal, der har 500.000 aktive brugere, og det nye Swipes Workplace.
  • Teamet har i dag hovedsæde i Sofia, Bulgarien, hvor det fem mand store team repræsenterer både Danmark, Bulgarien og Estland.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY