Inden for samme uge har de danske spiludviklere bag Subway Surfers modtaget både sølv- og guldknappen fra YouTube – tre år efter de egentlig havde gjort sig fortjent til første udmærkelse.

Mens YouTube nogle steder stadig kæmpet med et ry som hjemstedet for kattevideoer og teenage-dagbøger på film, formår nogle virksomheder at bruge verdens største videoplatform til at få direkte kontakt til kunderne.

Én af dem er københavnske Sybo Games, der med 1.782.408 abonnenter har den fjerdestørste danske YouTube-kanal. Alligevel har de først i denne uge modtaget både sølv- og guldknappen fra YouTube, som ellers gives ved henholdsvis 100.000 og 1.000.000 abonnenter.

”Det er faktisk en sjov historie, for da jeg blev ansat i januar, gennemgik jeg indbakken for vores sociale medie-kanaler, og her fandt jeg et par beskeder fra YouTube, som ikke var blevet åbnet. Det viste sig, at vi ikke havde taget imod sølvknappen for 100.000 abonnenter – og vi nåede ellers den milestone tilbage i 2014,” fortæller Poppy Byron, Community and PR Manager i Sybo Games.

Efter et par mails frem og tilbage til YouTube kom der dog hurtigt orden i tingene, og kort efter landede både sølv- og guldknappen hos Sybo Games, som nu bare mangler at blive hængt op på kontoret.

Direkte adgang til millioner af fans

Videoerne på Sybo Games YouTube-kanal er sammenlagt blevet set 4,4 millioner gange, hvilket i sig selv er imponerede. Men med de mange abonnenter har Sybo Games samtidig et solidt afsæt, når nye titler skal lanceres i fremtiden.

”Vi sætter stor pris på, at vores fans er så glade for vores videoer, at de følger os, og vi er stolte af at have nået over én million abonnenter. At vores kanal er så stor betyder, at når vi laver nye spil, som vi tror, vores nuværende spillere vil kunne lide, så har vi allerede et stort publikum, vi kan nå,” siger Poppy Byron.

Vil slå rekord for antal abonnenter

Der ligger i øjeblikket mest spiltrailere på Sybo Games’ kanal, men Poppy Byron overvejer i øjeblikket, hvordan de i fremtiden kan lave mere varieret indhold på kanalen – eksempelvis behind-the-scenes optagelser, der viser, hvordan spillene bliver lavet eller mere baggrundshistorie fra Subway Surfers-universet.

”Vi har øjnene på den næste store milestone, som er ti millioner abonnenter. Vi tror, det er realistisk, men for at nå dertil, skal vi fortsætte med at lægge godt content ud – vi skal fortjene det,” siger Poppy Byron.

Ifølge Socialblade, der er en online monitoreringplatform for blandt andet YouTube, er der endnu ingen danske kanaler med ti millioner abonnenter. Den største, danske kanal er Lego, som har 2,4 millioner abonnenter, og i alt har kun ni danske YouTube-kanaler mere end en million abonnenter.