You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Synthesia vil skabe videoer helt uden brug af kameraer

To af Synthesias grundlæggere, Victor Riparbelli (til højre) og Steffen Tjerrild.

AI-startuppet Synthesia vil udskifte det fysiske kamera med computerkode og skuespillere med avatarer. Til at realisere den vision har Synthesia netop landet en investering på 12,5 mio. dollars, som skal bruges på at skalere platformen.

AI-startuppet Synthesia vil udskifte det fysiske kamera med computerkode og skuespillere med avatarer. Til at realisere den vision har Synthesia netop landet en investering på 12,5 mio. dollars, som skal bruges på at skalere platformen.

Synthesia vil gøre kameraer, skuespillere og filmstudier overflødige.

I stedet har AI-startuppet gjort det muligt for sine brugere at skabe videoer direkte i browseren ved hjælp af kunstig intelligens. Videoerne kan eksempelvis bruges til undervisning, nyhedsklip eller salgspræsentationer og centralt i videoerne er en AI-genereret avatar, som oplæser fra det manuskript, brugeren har skrevet.

Ved hjælp af kodning kan brugeren ligeledes bestemme avatarens køn, humør, gestikuleringer, tøj samt meget andet.

”Vi har stadig kun ridset overfladen af videoøkonomien. Om 10 år tror vi, at de fleste af vores digitale oplevelser vil blive drevet af video på den eller anden måde. Men for virkelig at realisere det videodrevne internet har vi brug for en mere skalerbar og tilgængelig måde at lave video på,” siger Victor Riparbelli, en af Synthesias grundlæggere.

Se et eksempel på en AI-genereret video her:

 

I en Serie A investering har Synthesia nu landet en investering på 12,5 mio. dollars – svarende til lidt over 77 mio. danske kroner – fra FirstMark capital, en stor venture kapitalfond.

Investeringen skal primært bruges til at videreudvikle Sythesias produkt, øge antallet af burgere samt ekspandere virksomhedens tilstedeværelse i USA. Synthesia har hovedsæde i London, men har også kontorer i København, New York, Amsterdam og Ljubljana.  

Danske grundlæggere

Ud over at have kontor i København, har Synthesia også en anden vigtig tilknytning til Danmark. Grundlæggerne Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild er begge danske. Sammen med tyske Matthias Niessner og spanske Lourdes Agapito, grundlagde de to danskere Synthesia i 2017.

Virksomhedens første produkt, Synthesia Studio, blev lanceret i sommeren 2020. Allerede nu bliver produktet dog brugt af mere end 1000 virksomheder, og Synthesia har samarbejdet med blandt andre fodboldspillerne David Beckham og Lionel Messi, samt rapper Snoop Dogg.

“Vi er overvældede over den modtagelse vi har fået de sidste seks måneder siden vores beta-lancering. Vi har nu tusindvis af brugere og vores kunder tæller alt fra små firmaer til Fortune 500-virksomheder. De bruger Synthesia Studio primært til intern træning og virksomhedskommunikation. Men vi ser nu, at flere og flere virksomheder er begyndt at bruge videoerne til ekstern kommunikation, mens de integrerer personlige videoer i alle trin på deres kunders rejse gennem salget,” siger Victor Riparbelli.

FLERE FRA COMMUNITY