You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Takeda & Health Tech Hub Copenhagen: Samarbejde er nøglen til fremtidens sundhedsløsninger

@Redaktionen
Samarbejdet på tværs af store sundhedsvirksomheder, innovative startups og offentlige organer bliver i fremtiden essentielt, når de komplekse sundhedsudfordringer skal løses. Heldigvis har Danmark alle forudsætningerne for at lykkes.

Denne artikel er udgivet i samarbejde med Takeda og Health Tech Hub Copenhagen.


Engang kunne store selskaber drive udviklingen helt på egen hånd.

Men i dag er sundhedsbilledet mere komplekst, aktørerne mere specialiserede, og datamængden mere massiv og spredt ud hos mange forskellige myndighedsorganer. Derfor bliver vi i fremtiden i langt højere grad nødt til at arbejde på tværs af virksomheder, startups og offentlige organer for at drive både sundhed og innovation fremad. Ingen kan gøre det alene.

Derfor er det vigtigt at skabe forståelse for, at partnerskaber og fælles innovationsprojekter kan føre til et bedre sundhedssystem for alle.

Heldigvis har det danske økosystem alle de rette forudsætninger: et stærkt sundhedsvæsen, højtkvalificeret personale, dedikerede patientorganisationer, investeringsvillighed over for innovation, , og ikke mindst dygtige entreprenører – både på hospitaler og i virksomheder. Komponenter der til sammen udgør et unikt innovationspotentiale for Danmark.

På samme måde er danske sundhedsdata i verdensklasse og repræsenterer uanede muligheder ift. offentlig og privat forskning, innovation og udvikling. Til gavn for patienter i Danmark såvel som i hele verden.

Men der er stadig behov for at forbedre samarbejdsmulighederne mellem private og offentlige interessenter.

Det kræver bl.a. at implementere én fælles national struktur for data, ét adgangspunkt og en standard for godkendelse af innovationsprojekter. Ligeledes bør vi stifte en innovationsfond for sundhed, der investerer i nye sundhedsinnovationer og digitale løsninger.

Vi i Takeda og Health Tech Hub Copenhagen vil i partnerskab gå forrest for at opbygge et sundhedsøkosystem, der er drevet af fælles formål om at forbedre borgernes sundhed, patientoplevelser og sundhedssystemets effektivitet. Derfor afsøger vi alle de innovative- og samarbejdsmuligheder, der findes i de mange dygtige danske startups.

I Danmark står vi med et unikt potentiale på sundhedsområdet. Det gælder ikke mindst de områder, hvor Takeda er aktive – sjældne sygdomme, ADHD og gastroenterologi. Men det kræver, at vi arbejder sammen, hvis det skal forløses, og vi vil gerne høre fra jer, der vil med på rejsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY