Event-startuppet Tame åbner kontor i New York i september og lander en ny investeringen fra en kendt canadisk krypto-investor.

Det er ikke mere end fire måneder siden at eventstartuppet Tame lancerede deres platform for eventmanagere verden over. I forbindelse med lanceringen blev det også kendt for offentligheden at en række business angels – heriblandt Tommy Andersen, Jacob Wandt, Anders Pollas, Hampus Jakobssen og Gregers Kronborg – samlet har investeret 550.000 USD. Nu er endnu en privat investor hoppet med på vognen.

Det er den canadiske investor Moe Levin, der skal bidrage til at sætte skub i startuppets skaleringsrejse over Atlanten. Moe Levin er grundlægger og administrerende direktør for Keynote, som primært investerer i startups og kryptovaluta samt afholder nogle af verdens største events og konferencer om emnet. Men investeringen i Tame er faldet fra egen lomme.

”Hele pointen med at få Moe (Levin red.) om bord er at vi nu kan gå aggressivt ind i Nordamerika. Han har sit eget eventbureau, der har afholdt nogle af de største events om blockchain og kryptovaluta. Det åbner nye strategiske veje for os når vi går hundrede procent mod USA,” siger Jasenko Hadzic der er co-founder og CEO i Tame.

Aggressive vækstplaner i sigte

Kort tid efter startuppets lancering onboardede Tame brugere fra mere end 70 lande. I dag bruger eventmanagere fra mere end 90 lande Tames gratis løsning. Nu dedikerer man sig fuldt ud til amerikansk ekspansion.

”Vi er født globale og vi har ambitioner om at gå aggressivt ind på det amerikanske marked. Eventmarkedet er gigantisk og der er mange både gode og dårlige løsninger – men ingen er lige så komplette som vores. Med Moe i ryggen træder vi både ind på et nyt marked, men også ind i et solidt netværk indenfor industrien,” siger Jasenko Hadzic.

Tame, der i dag beskæftiger 12 fuldtidsansatte, forventer at øge antallet af ansatte med 300 procent i januar og nå op til 40 fuldtidsfolk.

Bæredygtighed og break-even i sigte

For at undgå den klassiske startupfælde vil Tame fokusere væsentligt mere på at generere omsætning og ramme break-even ved udgangen af 2019.

”At gå fra startup til scale-up er en kæmpe udfording og investorernes krav fra stadie til stadie bliver højere og højere. Vi man skal have styr på alle sine metrics og være data-drevet i langt højere grad end hidtil. Næste år skal vi vise at vi kan ramme break-even og opbygge en bæredygtig forretning, men vores store vision vil kræve en del vækst, så vi kommer konstant til at vurdere om hvor hurtigt vi skal trykke på knappen når der skal hentes ekstern kapital. Tiderne har ændret sig og “time-to-market” er langt mindre end før. Vi har fra start vist at vi ville blive en global leder og det kommer til at kræve at vi kan hente kloge penge fra internationale venture fonde,” siger Jasenko Hadzic.