Christian Anders Jørgensen er ny Chief Marketing Officer ved Tame. Han kommer fra Planday, hvor han var med til at 10x’e brugerbasen på fem år.

”I en verden hvor flere startups ser dagens lys og modtager funding end nogensinde før til at støtte innovative teknologier verden over, er det vigtigere end nogensinde at skille sig ud fra mængden og være strategisk omkring sin marketing for at kunne blive en global leder,” siger Christian Anders Jørgensen ny CMO ved Tame.

Christian Anders Jørgensen kommer til Tame efter lang tid ved Planday. Da han begyndte ved startuppet for fem år siden, udgjorde han hele marketingsteamet. Den nystartede virksomhed var bootstrappet og havde 35.000 brugere.

Fem år senere er det tal næsten ganget med ti. Planday har 250.000 brugere på globalt plan og er en del af den europæiske superliga, når det kommer til funding. En af hovedårsagerne til den store brugervækst skal findes i et laserfokus på inbound marketing.

Danske startups skal tænke kort- og langsigtet

En af de første beslutninger, Christian Anders Jørgensen tog i Planday, var at fokusere på content marketing, PR og digitale kampagner generelt. En tilgang Tames nyslåede CMO stadig tror på, men som det tager tid at mestre.

“At opbygge ordentligt indhold tager tid, og afkastet kommer typisk meget senere. Det kræver mod at blande det med PR, og man er nødt til at gå imod strømmen for at slå igennem. Det er noget danske startups sagtens kan blive bedre til,” siger Christian Anders Jørgensen.

“Når man kombinerer det med digitale kampagner på Google, Facebook og andre digitale kanaler, som kan give dig leads på den helt korte bane, så har du en inbound lead-maskine der fungerer i dag og om fem år,” siger Christian Anders Jørgensen.

Det er den tilgang han tager med til Tame. Han valgte det event management-startuppet fordi han selv har oplevet smerterne ved at koordinere et event – som ifølge Forbes er det femte mest stressende job i verden.

“Udover det, så var teamet altafgørende. Jeg snakkede med en del forskellige SaaS-virksomheder, men jeg fandt kun et team, der brændte så meget igennem som Tames. I den forstand var valget i virkeligheden nemt for mig,” siger Christian Anders Jørgensen.

Data, data, data og branding

Mange startups nedprioriterer at få styr på deres kommercielle data fra begyndelsen. Det betyder, at det er svært at vurdere, hvilken marketingsindsats har en egentlig effekt.

“Måske har startups en idé om, at Facebook bidrager med 200 leads om måneden, men om det lead senere bliver til et møde eller til en kunde, og om det i virkeligheden var god forretning – det ved de sjældent. Det gør det praktisk talt umuligt at bruge dine marketingskroner ordentligt. data er fundamentet for alt, så få styr på den del,” siger Christian Anders Jørgensen.

Når man træder ind på Tames kontor i København falder øjnene naturligt på skriften på væggen: “Stay weird”. Ifølge Christian Anders Jørgensen er det nødvendigt at være lidt mærkelige, hvis man vil bryde igennem markedets støj.

“Sørg for at bruge energi på at få opbygget et lækkert brand, som folk husker. Det er vigtigt at kunne skille sig ud fra flokken i dagens informationsoverflod. Tame investerer massivt i at opbygge et brand her fra starten,” siger Christian Anders Jørgensen.

Men Tames brandingindsats skal skabe mere end bare synlighed, det skal være med til at skabe en fortælling, der kan lander kunder.

“Det giver troværdighed, tillid og professionalisme, som kunder typisk først støder på senere i mere modne startups. Det gør, at vi som early stage startup kan fremstå større og mere etablerede, end vi er. Det giver igen på kundesiden, både på den korte og den lange bane,” siger Christian Anders Jørgensen.