Corona-krisen fik startuppet Tame til at satse på et helt nyt produkt. Det sats er gået så godt, at virksomheden nu har rejst 35 mio. kroner til vækst.

Startuppet Tame var egentlig godt i gang med at vokse sin forretning. Virksomhedens digitale alt-i-et værktøj til eventplanlæning, der bygger et ekstra lag ovenpå de fysiske events, havde fået fat i markedet. Så i starten af 2020 var de i gang med at rejse penge til yderligere vækst.

”Vi var et par måneder fra at løbe tør for penge, men da corona ramte blev den positive interesse fra investorer negativ. Vores indtjening styrtdykkede, og samtidig kunne vi pludselig ikke rejse en investering,” fortæller Jasenko Hadzic, medstifter og CEO i Tame.

Læs også: Tame lancerer alt-i-et værktøj til eventplanlægning med et brag

Hvad gør man så, når landet lukker ned, og hele virksomhedens eksistensberettigelse er baseret på fysiske events? For Tame var svaret lige så enkelt som det var udfordrende at føre ud i livet: Man skifter fokus og satser på virtuelle events.

”Vi gik tilbage til vores investor ByFounders, som skød en lille investering ind. Og så skulle vi til at bygge produktet fra nyt til den ny verden,” siger Jasenko Hadzic.

Rebranded mod virtuelle events

Lynhurtigt rebrandede Tame sig selv som ’#1 Virtual Event Platform’ og lagde det nye produkt på ‘ProductHunt’ – en brugerdrevet platform der fokuserer på at finde frem til nye, seje tech-produkter. Her blev Tame det tredje mest populære produkt på platform – og det til trods for, at produktet endnu ikke var bygget.

Men populariteten på platformen betød dagligt 10-15 møder med interesserede kunder fra hele verden, og sammen med dem fik Tame hurtigt udviklet den nye platform til virtuelle events.

”Det var et komplet reset for os, for vi havde ingen erfaring med video. Men nu har vi sammen med kunderne udviklet en mega alsidig og stor, virtuel platform, der sælges som whitelabel, og som understøtte en masse formater. Så nu har vi faktisk erstattet vores event-app, så det primært er vores virtuelle platform, vi sælger,” siger Jasenko Hadzic.

Selvom Tame har været i gang siden 2016, er det først med det nye produkt, at startuppet for alvor har ramt plet, og det har medført en massiv organisk vækst i omsætningen på 700 procent. Kunderne er i dag store virksomheder fra hele verden – blandt andet Udenrigsministeriet, FN og KMD. Og med den voksende indtjening er også fulgt en massiv investering på 35 mio. kroner fra Vækstfonden, byFounders og tre højtprofilerede angels, hvilket formentlig er den største seed-investering i Danmarkshistorien.

”Når du står i en presset situation, er du nødt til at tage et sats, og det er så det, der har sat os på verdenskortet. Hvis vi ikke havde haft succes på ProductHunt, havde virkeligheden nok været noget andet nu, for vi har ikke investeret i markedsføring, det hele er sket organisk. Så sådan nogle små beslutninger gør bare en kæmpe forskel ind imellem,” siger Jasenko Hadzic.

En fremtidig, fysisk trumf

Startuppet har bevist, at de kan vokse den nye platform organisk. Med investeringen skal der nu sættes yderligere fart på dén vækst, for de forventer en femdobling i omsætning i 2021 ved at være mere opsøgende i salget.

”Vi skal gå fra at være reaktive til at være proaktive i vores salg, så vi kan opnå mere forudsigelig vækst. Og kan vi vise, at vi kan kontrollere vores vækst, står vi overfor endnu en stor investeringsrunde,” siger Jasenko Hadzic.

Men konkurrencesituationen er også en anden i dag end for bare et år siden. Mange konkurrenter har grebet timingen i corona-pandemien til at satse på virtuelle events. Derfor skal Tame også bruge mange penge, hvis de vil vokse hurtigt nok til at blive markedsledere. I første omgang ved at ekspandere til Storbritannien og senere USA. Men lykkes den manøvre mener stifteren også, at de går en meget lys fremtid i møde.

”Vi står i en situation nu, hvor vi understøtter både virtuelle og fysiske events. Det gør, at vi står rigtig stærkt i forhold til fremtidige hybrid-events. Hvis vi lykkes, så kommer det til at gå rigtig stærkt,” siger Mickey Switzer Schubert-Suell, CXO og medstifter.