Investeringer, Tech-Posten

TechPosten: Dagpengereform, UBR City og millioner i dyre dråber

TechPosten: Dagpengereform, UBR City og millioner i dyre dråber

Velkommen til ugens overblik. En gennemgang af ugens nyheder, stort og småt og det, vi ikke synes, du skal gå glip af. Både herhjemme og i Norden.

Denne uge var deleøkonomien igen i vælten, da en ny slags Uber opstod. UBR City hedder appen, som er startet af en række tidligere Uber-chaufførerer i Danmark, og altså ikke har noget med den internationale taxadisrupter Uber at gøre. Men bare få timer efter lanceringen mandag blev appen politianmeldt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. UBR City svarede igen og smed en politianmeldelse den anden vej.

NemID fik en ny app i denne uge. Men det betyder ikke, at du kan smide papkortet helt væk. Appen er klar om et år og skal være et supplement til kortet, som du kender det.

Torsdag landede en aftale om en ny dagpengereform, der i højere grad inkluderer selvstændige, freelancere og iværksættere. Aftalen er indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti og blandt andet a-kassen Ase var ude at rose reformen for at favne fremtidens arbejdsmarked.

Ugens investeringer

Delevinkælderen UrbanWineBox har modtaget en investering på to millioner kroner fra Capnova og Kim Haugstrup Mikkelsen.

TestHuset A/S har investeret i det danske teknologistartups TestLab – hvad partnerskabet har kostet, oplyses ikke.

eSportsstartuppet GameScoreKepper fik en investering på tre millioner kroner fra fire privatinvestorer, hvor hovedparten er skudt ind af Casper Claudius Gregersen.

Torsdag var der desuden Business Angle Årsmøde, hvor mere end 100 danske og udenlandske investorer mødtes i Odense.

Nordisk nyt

Fonden Rising North har annonceret fire nye projekter, som de støtter. Her er tale om Investors on the Rocks, Nordic Angel Award, Inclusive North og #Nordicmade x Singapore.

Svenske Splitgrid annoncerede sit indtog i Danmark med en aftale med modemærket Fred Perry.

Hjemme på den anden side af Sundet opkøbte Spotify et fransk AI-startup, men kæmper stadig med at tjene penge trods vækst. Fredag kunne DI Digital afsløre, at stifter Daniel Ek i sit private firma registreret på Cypern mellem 2013 og 2014 indkasserede omkring 296 millioner svenske kroner på salg af Spotify-aktier. Stifteren er endnu ikke kommet med en kommentar.

Svenske Readly har fået 130 millioner svenske kroner fra blandt andet Zouk og Hermes GPE, og norske Espen Skorstad sælger sin psykologivirksomhed Cut-e for knap én milliard norske kroner.

I Norge er stifterne af Kahoot! trådt ud af selskabets daglige drift. Johan Brand og Jamie Brooker vil i stedet fortsætte som rådgivere og aktieejere for, hvad der er Norges hurtigst voksende netværksfirma, men hvad de ellers skal, fortæller de ikke.

In other news

IKEA har lanceret en startupaccelerator i samarbejde med Rainmaking, hvor møbelgiganten skal arbejde direkte sammen med iværksættere om at co-create en bedre hverdag for alle.

Nordic Startup Awards ambassadører skal 22. maj aflevere deres valg til listen af årets nominerede inden for de 14 kategorier. Derefter skal listen kortes endnu mere ned i anden runde, før vi kan offentliggøre de nominerede!

Ugens TechRead

Denne uge har vi talt med stifter af Hufsy, Maria Flyvbjerg Bo. Lige siden hun var helt lille og solgte børnetegninger i vejkanten på Læsø, har hun startet små virksomheder og projekter op. I dag lever hun af at være iværksætter.

Hufsy-stifter: “Jeg får energi af at kunne involvere mig 100 procent”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste