You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tech-Posten: Greentech bliver kun mere vigtigt

@simone

Velkommen til Tech-Posten. Vi er glade for, du læser med uge efter uge! Denne uge har vi fokus på greentech, videndeling og hyldest af nye startups – foruden ugens overblik og et kig ind i den næste.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 29 januar 2017*

Denne uge har budt på mange overraskelser, primært foranlediget af USA’s nye præsident, som har taget nogle bekymrende beslutninger, når det kommer til lige rettigheder, integration og miljø. Derfor var det opløftende at være med på sidelinjen til Green Tech Challenge, hvor en række startups får hjælp til at forbedre og opfinde løsninger til en mere bæredygtig verden.

Det foregik i Berlin, hvor der er interessen for greentech og startups er stor. Og for præcis en uge siden, luftede TechCrunch idéen om, at vedvarende energi bliver det næste internet. Interessant læsning i hvert fald.

Ugen i dollartegn

Der går nærmest ikke en uge, uden investeringer tilfalder håbefulde startups. Denne uge modtog DrugStars en millioninvestering for deres app, der gør det muligt for patienter at donere penge til at forbedre andre patienters vilkår blot ved at tage deres medicin som anvist. Og pengene kommer fra medicinalindustrien.

Den svenske digitale succes, Boozt.com, var ude med nyheden om at satse på en fysisk oplevelsebutik i Roskilde, og bliver dermed en del af den nye trend om mere integration mellem ehandel og det fysiske shoppingliv, som blandt andre Amazon og Alibaba investerer masser af penge i.

Til Venture Cup Challenge 2017 blev flere startups hyldet med priser og guldkonfetti, men især et startup blev forgyldt. Nemlig OSAA innovation, som vandt både Healthtech-kategorien og hovedpræmien og dermed en tur til Silicon Valley.

VC vinder
Foto Hannibal Bach

Hvis man ønsker, at ens virksomhed vokser, var der gode råd og inspiration at hente til den syvende Nordic Growth Hackers på Founders House i København.

Og netop i København var der torsdag Databeskyttelsesdag. Data er nemlig blevet udråbt til fremtidens råstof, og her kan Danmark lægge sig i front og spinde guld på vores viden.

Søndagsfristelsen

Indrømmet, vi er hoppet på den grønne bølge denne uge. Og derfor bliver vi fristet af denne smarte skraldespand, der forvandler madrester til næringsrig muldagtig gødning på bare ét døgn. Du kan lige nå at støtte deres Indiegogo-kampagne, som har hentet snart 700 procent af deres mål!

Ugen, der kommer

Hvis vi slutter, hvor vi starter, så vil I kunne læse meget mere om Green Tech Challenge næste uge, hvor vi bringer en håndfuld interviews med nogle af de startups, der deltog i Berlin.

Derudover byder ugen meget passende på godmorgenmøde om den nye datalovgivning, der træder i kraft i 2018. Det er den 31. januar klokken 9 hos Dansk Erhverv. Hvis du er hurtig, kan du komme med på Vækstcamp på Rold Storkro gennem Nordjysk Newbizz den 31. januar til den 1. februar.

Den 3. februar er der Work Away Day i Aarhus med #AARSOME, hvor du kan møde nye mennesker og få ny inspiration.

View post on imgur.com

Til næste gang – god søndag!

 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY