You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tech-Posten: Har du styr på den nye datalov?

@simone

Velkommen til ugens overblik. Tech-Posten slår ned på de vigtigste investeringer, nyheder og tech i ugens løb. Denne uge blandt andet med millioninvesteringer, Silicon Valley og den nye dataforordning.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 12 februar 2017*

Det kan snart ikke være gået nogens næse forbi, at den nye persondataforordning kommer tættere på. Men for mange er reglerne stadig forvirrende og uoverskuelige. Måske kan vi hjælpe. Denne uge var vi til stormøde om netop dataforordningen hos Erhvervsstyrelsen – det kom der disse takeways ud af.

Læs også: Tech-Posten: Lemonsqueeze, Uber og Nordisk Film

Direktøren for Just Eat, David Buttress, sagde op, og herhjemme gjorde en tastefejl sig skyld i en større shitstorm mod webshoppen trendyliving.dk.

Ser vi mod det allerstedsnærværende USA rullede debatten fortsat om Trumps indrejseforbud, som næsten 100 stiftere i Silicon Valley åbent er imod. NY Times skrev i denne uge en flot artikel om, hvorfor netop Silicon Valley ikke ville være Silicon Valley uden immigranterne. Og et modigt startup svarede Trump igen med en reklame på Times Square – på arabisk.

Ugen i dollartegn

Ugens startede hårdt ud med en millioninvestering til fintechstartuppet Ernit, som fik fem millioner kroner fra blandt andet Spar Nord. Også madspildsappen YourLocal fik en investering. Den lød på tre millioner kroner.

Midt på ugen kunne Momondo berette, at de for anden gang bliver opkøbt. Går salget igennem senere på året som planlagt, kommer amerikanske The Priceline Group til at betale 550 millioner dollars for Momondo Group, som ud over Momondo også omfatter Cheapflights og momondo.pro.

Fredag kunne Joe & The Juice-stifteren fortælle, at han har indkasseret mere end en kvart milliard på salg af aktier i sin juicekæde til en amerikansk kapitalfond.

Derudover har Snapchat annonceret, at de vil bruge over én milliard dollars på Amazons cloud-service ud over de to milliarder dollars, de har planlagt at lægge hos Google over fem år på deres cloud-infrastruktur. Også AirBnb har haft spenderbukserne på. De planlægger at bruge 200 millioner dollars på luksusvillaer.

Ugens politiske

Fredag kørte debatten videre om taxilovgivningen i Danmark. Her holdt Uber et pressemøde, hvor de bekendtgjorde, at de ikke lukker ned i Danmark trods “krav om forældet teknologi”.

Få timer efter mødet sendte Uber en underskriftsindsamling ud: »Sig NEJ til et Danmark uden Uber. Skriv under her«.

I en mail til kunderne har Uber skrevet, at underskriftsindsamlingen har til formål at fortælle politikerne, at Ubers brugere ikke er tilfredse med den nye lovgivning. Hvad er din holdning?

Ugen, der kommer

Mandag er der åbent redaktionsmøde på Danmarks nye sociale medie, Social Fremtid. Det er ude ved vores kontor på KPH fra klokken 16-19.

Torsdag er der Chatbots Copenhagen Meetup #2 hos Space10, og Go 1.8 meetup og releasefest hos Vivino i Njalsgade.

Fredag er der som altid Silicon Drinkabout – og denne gang lover vi at komme med. Ses vi?

God søndag!

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY