You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tech-topmøde med vokseværk

Årets TechBBQ blev manifestationen af, at det danske startup økosystem trives som aldrig før.

Siden 2013 har det danske økosystem for startups haft deres eget topmøde. Hvert år har arrangørerne bag sat nye standarder for formatet, og TechBBQ anno 2017 blev ingen undtagelse.

Konferencen er vokset ud af Operaen på Holmen, hvor den har været afholdt de seneste to år, og over til de rå facader i Øksnehallen side om side med Vesterbros Halmtorvet og Kødbyen. Samtidig slog den vibrerende puls i år to dage i modsætning til de andre år, hvor konferencen har været en en-dags forestilling, og 3500 deltagere netværkede, gik på opdagelse blandt de 21 showcase-områder og fulgte danske og internationale navne på tre scener. Det er 1300 flere end sidste år.

Danmarks ældste og største startup konference er både en hyldest til og dyrkning af økosystemet men også en indikation på dets velbefindende. Tal fra TechBBQ fortæller, at flere led af økosystemet har været præsenteret ved årets konference.

Startups: 1.500

Etablerede virksomheder: 150

Investorer og venture fonde: 263

Talere: 90

Til årets TechBBQ kunne arrangørerne tilbyde møde-facilitering igennem appen MeetToMatch. I løbet af de to dage blev der afholdt 440 møder gennem appen.

Breaking på hovedscenen

Arrangørerne bag TechBBQ har for vane at have et par overraskelser i ærmet op til konferencen. To af slagsen fandt vej til hovedscenen i år, og begge smagte af investeringer.

Tirsdag formiddag kunne Libratone-stifterne Tommy Andersen og Eric Laiger, der har været involveret i virksomheder som Skype, Tradeshift og Memolane, annoncere deres nye fond byFounders. Sammen med 30 andre tech-iværksættere vil de hjælpe early stage startups med økonomiske og operationelle udfordringer for i sidste ende at skabe globale succeser.

Læs også: 30 tech-iværksættere vil modne Nordens økosystem hurtigere.

Det er ikke et marked uden konkurrence, men der er plads til en aktør af deres karakter.

”I modsætning til de fleste klassiske venture fonde har vi også en operationel erfaring. Vi har prøvet det her før, og det er der altså 30 af os, der har. Vi kan bringe noget andet med os udover kapital, og vi kan godt tillade os at sige, at alle i byFounders har været med til at stifte succeser. Vi vil uden tvivl komme til at konkurrere med eksempelvis SEED Capital på nogle fronter, men langt hen af vejen er der plads til os begge to,” siger Tommy Andersen til TechSavvy Media.

ByFounders er ikke de eneste, der har haft pengene oppe af lommerne. Det samme har Balderton Capital, Northzone og Unity-stifteren David Helgason. De har investeret 62,5 millioner kroner i danske Labster.

Læs også: Danske laboratorie-simulator får investering på 62,5 millioner

”Labster giver uddannelsessektoren en mulighed for at øge elevernes læring og motivation til højder, der ikke er set før. Ved at forene elementer fra læringspsykologi, virtuelle simulationer og gaming, hjælper Labster studerende med at lære mere effektivt og giver dem adgang til ressourcer der ellers ville have været umulige,” siger Mads Tvillinggaard Bonde, stifter og CEO i Labster.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY