You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

TechBBQ 2021: Grillfesten (og startupmiljøet) er tilbage med fuld kraft!

@sebastian

Tusindvis af startup-godtfolk, innovations-aficionado og tech-nørder fik endelig lov igen at mødes til den traditionelle startup-fest i Øksnehallen. En fest der gav fornyet optimisme for hele økosystemet.

Tusindvis af startup-godtfolk, innovations-aficionado og tech-nørder fik endelig lov igen at mødes til den traditionelle startup-fest i Øksnehallen. En fest der gav fornyet optimisme for hele økosystemet.

Sidste år var grillfesten rykket over på internettet. Men efter lang tids afventninger og spekulation blev Øksnehallen i torsdags igen åbnet for den største årlige fest for det danske startup-økosystem; TechBBQ.

Grillfesten blev det første store gensyn for økosystemet efter en lang og trist nedlukning i bobler. Alligevel blev ”hvor blive det mærkeligt igen at måtte mødes så mange til et fysisk event!” hurtigt erstattet af gensynsglæde og den samme summen af innovation og samarbejdsiver, som startup-folket vanligt bringer med til den store grillfest.

Meget håndgribeligt demonstreret ved det overarbejde som det sparsomme antal ølhaner på grillpladsen foran selve Øksnehallen blev sat på hen på eftermiddagen – i forsøget på at følge med den store iver efter at re-connecte ved borde-/bænkesættene.

Stærkere tilbage

TechBBQ 2021 var på mange måder det event, man kender. 4000-5000 glade mennesker fra miljøet mødes. Der er udstillere med nye teknologier, gadget og forretningsmodeller. Der er investorsnakke i alle hjørnerne. Der er talks og workshops med en masse kloge mennesker. Og der er ikke mindst networking på kryds og tværs ud over det hele.

Men selvom messen nu igen kunne vende mere eller mindre tilbage sit gamle, restriktionsfrie jeg, var det selvfølgelig svært ikke at bemærke, hvad den lange nedlukning har gjort ved billede af de virksomheder, der mødte op.

For mange tech-iværksættere har accelerationen af digitalisering – som er fuldt med covid-19 – uden tvivl være en fordel de seneste par år. Og det vist sig ikke bare i de positive grafer og investering-tempoet i danske startups, som blev offentliggjort undervejs; det betød også et par startup-udstillere på messen i hidtil uset topform.

Omvendt har den lange nedlukningen været hård for andre. Hjælpepakkerne var ikke ligefrem skræddersyet til tech-iværksættere, hvilket betød en tvunget nødbremsning af livsværket uden nogen hjælpende hånd for dem, der ikke var så heldige at være i en corona-boomende branche.

Trods det var luften tyk af begejstring og optimisme under TechBBQ. Hele vejen rundt. En slags fælles opfattelse af, at det værste nu er stået igennem, og at fremtiden ser lys ud for alle dem, der nu er kommet igennem på den ene eller anden måde. På tværs af redaktionen mødte vi da også flere startups undervejs, som vi mildest talt var bekymrede for da nedlukningen ramte – men som med pivotering, nye storkunder og friske investoraftaler på fornemmeste facon beviser, hvorfor vi i så høj grad skal lade os begejstre af startup-miljøet: En ukueligt tro på eget projekt, team og evner kombinet med drivet til faktisk at før den tro ud i virkeligheden.

Skal vi se TechBBQ 2021 som en indikation for, hvor startup-Danmark er på vej hen, er det svært ikke at være optimist efter to dages grillfest!

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY