Økosystemet viste fornyet kraft til årets TechBBQ, hvor investorer, tech-talenter og fremadstormende startups endnu en gang var samlet for endegyldigt at sige farvel til corona-årene.
Onsdag blev dørene slået op for 10. gang til den efterhånden traditionsrige begivenhed TechBBQ, der i år havde mere end 7.000 besøgende.
Tech-afficionados, spændte investorer, startupaktører og internationale speakers er de seneste år valfartet til Øksnehallen, men de nye industrielle lokaler i Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn lod mærke, at TechBBQ igen klar til at nå ny højder efter endelig at have lagt pandemien helt og holdent bag sig.
Eventet var i år tilbage på de seneste års store succesrute.
Adgang til kapital
Mange var mødt op, da Morten Resen (moderator), Rolf Kjærsgaard (Direktør, Vækstfonden), Lars Sandahl Sørensen (Direktør, Dansk Industri) og Mia Grosen (Direktør, Canute) indtog scenen til en snak om, hvordan vi i Danmark får flere til at vælge iværksætter- og startupvejen.
Og diskussionen fandt hurtigt hvile omkring et emne, hele panelet var optagede af: adgangen til kapital.
“Vi har brug for et mere effektivt system for adgangen til kapital. Danske virksomheder skal have langt bedre muligheder for at vokse og vokse hurtigt, og det indebærer fonde, der er risikovillige,” sagde Lars Sandahl Sørensen.
Og selvom vi generelt skal have flere unicorns i Danmark, må man ikke tro, at de internationale fonde ikke kan bidrage med noget, mente Mia Grosen:
“Samtidig er det også vigtigt at huske på, at vi ikke kan det hele i Danmark. Internationale fonde kommer med kompetencer, markeder, færdigheder, som er guld værd, når danske virksomheder skalerer.”
En nordisk tilgang
På det grønne udendørsområde der omslutter det gamle togværksted stimlede folk sammen til netværksmøder og mikkeller-øl på kryds og tværs. Udover boderne var der ligesom indenfor også masser af talks og debatter på de i alt tre scener, der var placeret i det grønne.
Til en paneldebat (afholdt af TechSavvy selv i anledningen af vores nye magasin The Danish Startup Bible) tog Søren Nørgaard (CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti More, Teamway), Bugge Holm Hansen (Partner ved Instituttet for Fremtidsforskning) og Sophie Mølgård Hansen (TechBBQ) hver især temperaturen på den danske startupscene.
“Den fart og acceleration vi oplever lige nu omkring danske startups er uden fortilfælde. Rigtig mange mennesker leder efter muligheder på det danske marked,” lagde Bugge Holm Hansen ud med.
Og den situation rummer mere end bare muligheden for vækst. Særligt med Web3 og metaverset i horisonten, mente Søren Nørgaard:
“Vi har mulighed for at bliver førende på det her område og tage afsæt i vores unikke nordiske værdier som bl.a. andelsbevægelse i en mere global sammenhæng.”
Både blandt gæster, virksomheder, investorer og speakers var optimismen til at tage at føle på.