You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

TechBBQ henter millionstøtte: Startup-Danmark skal på verdenskortet

@sebastian

TechBBQ er mangedoblet i både størrelse og indflydelse over konferencens tiårige historie. Med 30 millioner i ryggen sigter man nu efter for alvor at løfte det danske økosystem til internationalt niveau.

TechBBQ er mangedoblet i både størrelse og indflydelse over konferencens tiårige historie. Med 30 millioner i ryggen sigter man nu efter for alvor at løfte det danske økosystem til internationalt niveau.

This post is also available in: English

300 iværksættere delte pølser, fadøl og gode historier omkring grillen, da den første udgave af TechBBQ blev afholdt i 2012. Et årti senere er TechBBQ vokset til ét af de største startup- og innovationssummits i Skandinavien med omkring 7.500 deltagere.

Det giver TechBBQ en særlig rolle i dansk erhvervsliv, mener Thomas Hofman-Bang, adm. Direktør i Industriens Fond, som er en privat, filantropisk fond, der støtter projekter og initiativer, som styrker dansk erhvervsliv konkurrenceevne.

”Vi har støttet TechBBQ gennem årene, fordi vi synes, det er et utroligt godt initiativ. Det sætter fokus på hele startupscenen og alle mulighederne for at udfolde innovation og entreprenørskab i Danmark. Det er blevet det samlende event i Danmark,” siger han.

<em>Thomas Hofman Bang adm direktør i Industriens Fond<em>

Han mener, at TechBBQ er et unikt omdrejningspunkt, når det handler om at sætte startupmiljøet på landkortet, inspirere til opstart af nye virksomheder og tiltrække kapital og talent til landet. Derfor har Industriens Fond også bidraget med DKK 15 mio. af en pulje på i alt DKK 30 mio. til TechBBQ, som over de næste 3 år både skal styrke bredden af tilbud fra TechBBQ og øge det internationale format.

”Avnit (CEO for TechBBQ red.) og hele hans team er nogle ildsjæle, og de gør et fantastisk stykke arbejde for at afvikle eventet hvert år. Men vi synes, at de har brug for et mere permanent og længerevarende rygstød. Vi håber, at det kan blive en katalysator, så der kan planlægges mere strategisk og med en længere tidshorisont,” siger Thomas Hofman-Bang.


Om: Industriens Fond

 • Har et færligt fokus på almennyttige projekter, der bidrager til at øge antallet af videnstunge virksomheder, som har et internationalt skaleringspotentiale og kan løse nogle af samtindes store udfordringer.
 • Støtter særligt aktiviteter, der hjælper med til kapacitetsopbygning af det nationale økosystem, kompetenceudvikling af iværksættere samt intensive forløb i form af ex. acceleratorer og inkubatorer, der modner startups samt projekter, der faciliterer samarbejde mellem SMV’er/corporates og startups.
 • Har finansieret større indsatser som f.eks. Health Tech Hub Copenhagen, Danish Tech Challenge, Cyber Hub, Open Entrepreneurship, GreenUP Accelerator, From Founder to Leader, ESA Big og Leap Forward. Har i alt 30+ aktive bevillinger for mere end 300 mio. kroner, der fremmer iværksætteri.

Fra græsrod til internationale ambitioner

Da TechBBQ startede som en grillfest for græsrødder, var de unge iværksætteres hellige gral at flytte til Silicon Valley. I takt med at det danske økosystem er modnet, er synet på internationalisering dog ændret markant: I dag handler det mere om at tiltrække talent og kapital til Danmark. Derfor samler TechBBQ heller ikke længere kun det danske økosystem, men fokuserer i stigende grad på et internationalt publikum.

”Vi er i en fase, hvor vi skal internationalisere det danske startup økosystem. Det er de skridt, vi er i gang med på TechBBQ, og med den her funding kan vi tage næste skridt. Vi skal tiltrække de rigtige spillere til det danske økosystem, som kan løfte de danske startups. Danmark skal positioneres som en vigtig aktør globalt set – og med bevillingen kan vi tiltrække flere deltagere og mere opmærksomhed fra det internationale økossystem,” siger Avnit Singh.

<em>Avnit Singh CEO for TechBBQ<em>

TechBBQ kan ikke løfte det danske økosystem til international topklasse alene. Men TechBBQ er blevet en del af den kritiske infrastruktur, og derfor er det også vigtigt, at konferencen udvikler sig i takt med resten af økosystemet.

”Jeg er utroligt stolt af, hvor vi er nu, men også hvor vi skal hen. Vi vil spille en endnu større europæisk og global rolle. Lykkes vi, kommer det til at have en stor positiv effekt på det danske startup økosystem. Vi er nødt til at have det udenlandske miljø i spil, hvis vi skal spille en stor rolle. Det er nu, vi virkelig skal ud og vise, at det er i Danmark, at innovation og globale løsninger udvikles,” siger Avnit Singh.


TechBBQ by the Numbers:

 • 300+ speakers
 • 880+ investorer
 • 7.500+ deltagere
 • 2.600+ startups
 • 620+ scaleups
 • 150+ medier

Et stærkere erhvervsliv

For Industriens Fond er ambitionen med bevillingen, at TechBBQ fortsætter med at hæve ambitionsniveau – så opstartsscenen styrkes yderligere, flere talenter og mere kapital tiltrækkes, så flere startups samarbejder med etablerede virksomheder – og så der kommer større international opmærksom mod Danmark.

”Vi er optaget af at skabe et stærkt erhvervsliv, for det er et omdrejningspunkt for et stærkt Danmark. Vi håber, at vores bevilling kan fungere som en katalysator, der inspirerer andre fonde og offentlige myndigheder til at støtte, så TechBBQ kan gearskifte eventet. For vi ser sådan set stadig uforløst potentiale i TechBBQ, men det kræver en længere tidshorisont og lidt mere funding, hvis vi skal derhen, hvor potentialet er,” siger Thomas Hofman-Bang.


TechBBQ-funding:

 • TechBBQ har netop fået bevilliget sammenlagt 30 millioner kroner til at udvikle sit Summit og tilføre nye projekter.
 • Industriens Fond har tildelt 15 millioner kroner til at løfte det årlige Summit ind i den internationale liga. Ved samme lejlighed har Novo Nordisk Fonden og Realdania hver har bevilget ca. 5 millioner kroner til at søsætte nye projekter med fokus på henholdsvis Life Science startups og byggeri & byudvikling.
 • Derudover har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse givet en bevilling på 2,5 millioner kroner, mens HSBC Innovation Banking har lagt næsten 2 millioner kroner i et kommercielt partnerskab. Endelig har Københavns Kommune lagt en bevilling på 500.000 kroner til et iværksætterprogram og den danske virksomhed OOONO A/S de sidste 200.000 kroner.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY