TechBBQ henter millionstøtte: Vil gøre Danmark til verdens iværksætterhovedstad

TechBBQ henter millionstøtte: Vil gøre Danmark til verdens iværksætterhovedstad

Fra en lang række forskellige aktører har TechBBQ rejst en samlet støtte på 30 millioner kroner. Nu er ambitionen at internationalisere eventet og skabe endnu mere værdi for deltagerne, lyder det fra folkene bag.
Fra en lang række forskellige aktører har TechBBQ rejst en samlet støtte på 30 millioner kroner. Nu er ambitionen at internationalisere eventet og skabe endnu mere værdi for deltagerne, lyder det fra folkene bag.

Hvert år valfarter techentutiaster, iværksættere og investorer til det store, skandinaviske startupsevent, TechBBQ. Nu har organisationen bag fået 30 millioner kroner i økonomisk støtte til at cementere teknologitopmødets plads på verdenskortet.

Det er budskabet fra Benjamin Notlev, CCO og CIO i TechBBQ.

“Det er en virkelig spændende tid for os i TechBBQ. Vi er vokset fra at være en lillebitte organisation på otte medarbejdere i 2020 til at være tæt på 30 ansatte i dag. TechBBQ er gået fra at være et lille brand i Danmark til at være et af de stærkeste startup brands i Norden inden for startupverdenen,” siger Benjamin Rej Notlev.

Mange forskellige investorer

Kapitalindsprøjtningen på 30 millioner er ikke kommet fra én donationsgiver alene, men fra en række forskellige aktører.

“Med den samlede nye støtte på 30 millioner kroner kan vi fortsætte vores rejse og mission om at skabe værdi for de vigtigste aktører i det globale startup økosystem. Det betyder helt konkret, at vi nu kan bygge videre på at internationalisere TechBBQ og gøre det årlige startup-event i København endnu mere udbytterigt, inspirerende og værdifuldt.”

Industriens Fond netop har bevilget 15 millioner kroner til at løfte det årlige Summit ind i den internationale liga, mens Novo Nordisk Fonden og den filantropiske forening Realdania hver har bevilget knap fem millioner kroner i forhold til at søsætte nye projekter med fokus på udvikling af Life Science startups for Novo Nordisk Fonden og byggeri og byudvikling for Realdania.

Derudover har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse givet en bevilling på 2,5 millioner kroner, ligesom HSBC Innovation Banking har lagt 2 millioner kroner i et kommercielt partnerskab, fordi banken ser store muligheder i startup-økosystemet i Norden. Endelig har Københavns Kommune lagt en bevilling på 500.000 kroner til et iværksætterprogram.

»Med den kollektive kapitalindsprøjtning til TechBBQ, samt sideløbende indtægter fra billetsalg fra deltagere såsom investorer, startups og scaleups m.m. samt partnere, der udstiller til selve konferencen, har vi nu et tilpas stort økonomisk råderum til virkelig at trykke speederen i bund og indfri det kæmpe store internationale potentiale, som TechBBQ har,« siger Benjamin Rej Notlev.

Vil gøre en forskel for startupøkosystemet

Men den nye kapitalindsprøjtning betyder ikke nødvendig en klassisk udvidelsesstrategi, fortæller Benjamin Rej Notlev.

“Vi vil i stedet fokusere på at skabe inspirerende, mindeværdige og udbytterige rum for vores deltagere, så de får konkret værdi og en unik oplevelse, der giver dem lyst til at komme igen.”

Med 11 år på bagen har TechBBQ fået sin eksistensberettigelse i det nordiske iværksættermiljø, og holdet bag er nu overbevist om at vejen frem er at skabe et af de vigtigste events for iværksættere på europæisk plan.

“Lykkes vi med at skabe værdi for dem hver især, hvad end de er foundere, investorer, partnere, community, journalister eller oplægsholdere, så har vi en god chance for at gøre en ægte forskel for det globale startupøkosystem – og dermed spille en vigtig rolle på globalt plan, som den aktør, der formår at synliggøre vores iværksættermiljø på tværs af industrier og sektorer over to dage – en slags Davos for startupøkosystemet,” fastslår Benjamin Rej Notlev.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste