You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

techbubbles, pleo, shade, ernit, deemly, innclusive

TechBubbles: Hvilket startup skal fejres med champagne?

@mathias

Startup-verden er kold, kynisk og kontant. Derfor skal man fejre, når det går godt. Med TechBubbles kan du stemme på udvalgte startups, der i den seneste tid har rykket sig eller gjort noget nyt. I samarbejde med Vivino og PostNord skænker vi vinderen æren og ægte champagne.

Man sover på en sofa hos sin ekskærestes mor i flere år, blot for måske at lave den dér app/service/pastamaskine, der skal disrupte markedet og tjene millioner, så du kan betale lånet i huset tilbage.  Derfor skal man huske at fejre, når tingene går godt – og dét er det, Techsavvy i samarbejde med Vivino og PostNord gerne vil med Techbubbles. Redaktionen udvælger hver måned et antal startups, der har gjort det godt i løbet af den forgangne tid, og uddeler en god flaske champagne.

Det er så din opgave at stemme på hvilken én af de følgende seks nominerede, du synes skal have en flaske bobler. Det kan du gøre nedenfor, og du har indtil mandag den 20. marts til at få stemt. De seks nominerede er:

Pleo

I 2015 blev Pleo dannet, og det er i grove træk gået godt lige siden. Fintech-virksomheden har lavet en løsning, som automatiserer økonomistyring af firmaers betalingskort. I februar fik Pleo en investering på 24 millioner kroner af den svenske venturefond Creandum, samt Founders A/S.

Key Butler

Selvom det altid er butleren, der har slået rigmanden i Agatha Christie-romanerne ihjel, så findes der et marked for at kunne hyre sin egen private James, som kan stå for det praktiske, når du skal leje din bolig ud via Airbnb. Butleren kan stå for at overlevere nøgler, hente toiletpapir eller gøre rent i hytten. Key Butler har netop fået en investering på 4,6 millioner kroner af den norske milliardær Petter Stordalen.

Nordic Made

Tidligere har Nordic Made været et løst samarbejde, der har arbejdet for, at startups i de nordiske lande snakker bedre sammen og kan lære af hinanden. Nu er samarbejdet blevet formaliseret, og det betyder, at der nu er en bestyrelse, og repræsentanter fra de forskellige nordiske lande. Håbet er, at det vil gøre det nemmere at sælge hele Nordens startup-historie end de enkelte landes – og dermed tiltrække investorer.

Shade

Det danske startup Shade, der arbejder med intelligent belysning havde knap fået smidt deres annonce på crowdfunding-platformen indiegogo.com, før de nåede deres mål på 50.000 dollars. I skrivende stund er de nået op på 305.000 dollars, hvilket er 611 procent mere end deres oprindelige mål, og ved publiceringen af denne artikel, er der stadig fem dage tilbage til at backe dem.

Ernit

Den halvt digitale, halvt fysiske sparegris fra Ernit vil gøre det nemmere for folk i den pengeløse tidsalder at spare op. Bedstefar kan overføre penge til barnebarnet, og sparegrisen kan lyse op, når der kommer penge ind. I februar fik de et millionbeløb i investering fra Spar Nord og Seed Capital.

Deemly

“I disse Trump-tider er det vigtigt at diskutere diskrimination og hvordan vi løser problemet”. Sådan skriver troværdighedssitet Deemly og AirBnb-pendanten Innclusive i en blogpost, hvor de har annonceret, at de laver et samarbejde om netop dén problematik. Der er ifølge en undersøgelse fra Harvard University mindre sandsynlighed for at ens booking går igennem på Airbnb og lignende sites, hvis du har et afroamerikansk-klingende navn. Det er den type internet-diskrimination, de vil kæmpe imod ved at dele data fra hver deres platforme med hinanden.

 

TechBubbles er et koncept, som TechSavvy Media kører videre fra Trendsonline.dk, som startede samarbejdet med Vivino og PostNord. Konceptet fortsætter uændret videre under TechSavvy Media.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY