Dette års udgave af festivalen Internet Week Denmark bliver udelukkende afholdt virtuelt. Derfor har arrangørerne bag skabt en digital platform til formålet. 

Når techfestivalen Internet Week Denmark (IWDK) til maj løber af stablen, vil det kun foregå digitalt.

Festivalen vil dog stadig være vært for debatter, webinarer og talks, men de vil alle foregå på en virtuel platform med forskellige scener, som man kender det fra musikfestivaller.

”Pandemien bringer en væsentlig usikkerhed med sig, og derfor var det vigtigt at få truffet beslutningen om, at vi i år kun er en digital festival, så deltagere og partnere kan begynde at planlægge og organisere deres online events” siger Bo Sejer Frandsen, direktør i DigitalLead og operatør bag IWDK, og tilføjer:

“Som tech-festival er det oplagt, at vi går forrest.”

Dette års tema er ‘Trust & Tech: Today & Tomorrow.’ Temaet skal sætte rammerne for debatter om hvordan samfundet kan ruste sig mod tech-giganternes indflydelse og tendens til at skabe monopoler. Debatter omkring den teknologiske udvikling inden for sundhed, bæredygtighed, byplanlægning, retail, iværksætteri, gaming og e-sport vil også være på tapetet.

”I en tid med stor usikkerhed, hvor digitaliseringen går rigtigt stærkt og vi er i gang med at skabe nye vaner og spilleregler for vores online tilstedeværelse, er det relevant at gøre status og kigge på den digitale udvikling. Det gør vi i IWDK, hvor vi drøfter hvad udviklingen giver af nye muligheder, både for erhvervslivet og for samfundet og hvilke udfordringer den hastige digitalisering fører med sig. Vi har store forventninger til en helt digital IWDK og håber, at mange virksomheder og organisationer – vanen tro – vil bidrage til at skabe en stor og mangfoldig festival”, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

Internet Week Denmark afholdes den 4. – 9. maj på iwdk.dk.