Vi var med, da 20.000 tech-interesserede i sidste uge drog mod det kolde Helsinki for at deltage i Slush 2017. Her kan du i billeder se, hvordan den store, nordiske techfestival ser ud.

Indgang Slush 2017

Festivalen levede op til sit navn: Velkomsten til Messukeskus-hallerne var en solid mængde slud.

Lasere på founders Stage, Slush 2017

Muse-koncert eller tech-foredrag? En solid andel af området lasere må have været samlet på “Founders Stage” under årets Slush.

Founder Stage med Ilkka Paananen fra Supercell.

Faktisk fik Founder-scenen med sit laserlys og sine runde storskærme et skær af Big Brother og 1984. Her fortæller Ilkka Paananen, Co-founder og CEO i Supercell, om rejsen mod at blive unicorn og en del af Tencent.

PlayPulse på Slush 2017.

Der var også plads til nyere startups på festivalen – her norske PlayPulse, hvor man brugte en træningscykel til at styre og skyde hinanden med tanks.

Atmo fremviser interaktivt brætspil på Slush 2017.…og finske Atmo, som er i gang med at udvikle en avanceret projekter, der gør brætspil digitale og interaktive direkte på bordpladen.

Isbjørn Slush 2017

Isbjørne-maskotten havde selvfølgelig også fundet vej til Startup Alley.

Slush 100, pitching, Cyber Angel vandt foran Shipwallet, SendBird og SketchOn Inc.

Hele festivalen igennem pitchede 100 startups ad flere omgange, i håbet om at vinde den store equity-investering på 500.000 euro. Vinderen blev de franske big data-eksperterne CyberAngel, som slog Shipwallet, SendBird og SketchOn Inc. i finalen.

En astronaut?

På den mindre “FireSide Stage” blev der diskuteret fremtiden VR med udgangspunkt i Japan.

Mounir Mahjoubi, Secretary of State for Digital Affairs i France

“Næsten alle faciliteter til AI-research i verden er ledet af en europæisk ekspert eller en europæisk uddannet ekspert,” sagde Mounir Mahjoubi, Secretary of State for Digital Affairs i France. Og derfor mente han, at Europa bør satse mere på, at blive en gigant indenfor Artificial Intelligente.