You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

TechPosten, Startup, Fonde, Investering,

TechPosten: Nordic Startup Awards, legaltech og lobbyisme

@simone

Velkommen til ugens startup-overblik. En gennemgang af ugens nyheder, stort og småt og det, vi ikke synes, du skal gå glip af. Både herhjemme og i Norden.

Det politiske Danmark har fået på puklen for ikke at leve op til løfterne om det længe ventede iværksætterfradag, som et stort flertal i Folketinget i april 2016 blev enige om at indføre. Fradraget, en skatterabat til alle, der investerer penge i startups, skulle give iværksættere nemmere adgang til kapital. Men der er intet sket med forslaget siden.

Det har blandt andet fået formanden for Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler op i det røde felt i Børsen, hvor han raser over, at fradraget er standet på Christiansborg.

“Der er ingen idé, der er så god, at den ikke kan slås ihjel af visionsløse politikere,” siger han til Børsen.

På Christiansborg undskylder de sig med en svag regering, uenighed om finansieringen og at der i efteråret kommer et vækstudspil, og der inden det kommer, ikke skal forhandles om skatterabatten.

Ugens scoops

Tonsser har offentliggjort en ny runde fra eksisterende og nye investorer der i alt lander på 2,5 millioner euro, svarende til 18,5 millioner kroner. Pengene skal blandt andet gå til udvidelse til nye markeder og mere fokus på brugergenereret indhold.

En ny platform for lobbyisme har set dagens lys. Ulobby hedder den. Platformen åbnede op for betakunder i december 2016, modtog en investering på 450.000 kroner fra Innovationfonden i foråret 2017 og har allerede betalende kunder som Dansk Erhverv ombord – og med en nylig millioninvestering fra Capnova er ambitionerne store.

Danske Rokoko, som tidligere har vundet Creative Business Cup, har fået ros i TechCrunch. Rokoko arbejder med motion capture, og kan med sin nye Smartsuit Pro skabe den samme kvalitet af animationer som Hollywood-studiernes foretrukne motionsuit MoCap, men for en fraktion af prisen.

Tiden er kommet til at finde Nordens bedste startups

De nominerede er til Nordic Startup Awards er blevet offentliggjort. Og TechSavvy Media er blandt de nominerede til Best Startup Ecosystem Initiative. Dét er vi vildt stolte over, for vi er i kategori med TechBBQ, Women in Tech, CPHFTW og Next Nord.

Afstemingen er åben, og mere end 10.000 stemmer er allerede tikket ind. Du kan stemme frem til den 22. august på startups i kategorierne:

Best ecosystem initiative
Founder of the year
Investor of the year
Best accelerator program
Best coworking space
Best health/lifestyle tech startup
Best food tech startup
Best fintech startup
Best IoT startup
Best social impact startup
Best bootstrapped
Best newcomer
Startup of the year

Danmark får nye fonde

Dog sker der lidt med kapitalen i Danmark. En ny venturefond startet af fremtrædende erhvervsfolk skal sætte skub i fremstillingsvirksomheder med digitaliseringspotentiale. Fonden satser på at blive Danmarks største med over én milliard kroner, fortæller stifterne til Børsen.

Fonden har fået navnet Nordic Alpha Capital og er stiftet af en række udbrydere fra blandt andet Vækstfonden, som er gået sammen med Jim Hagemann Snabe, Ole Andersen og Christian Clausen med erfaringer fra A.P. Møller-Mærsk, Siemens, Danske Bank og Nordea og bliver tilknyttet som et særligt rådgivningsteam, men ikke som partnere skriver Børsen.

Fonden regner med at gå i luften efter sommerferien.

Også Nordea Liv & Pension lancerer nu den første af en række milliardfonde, som over de kommende år skal investere i unoterede virksomheder sammen med andre kapitalfonde. Lanceringen sker i samarbejde med hollandske Alpinvest, og fondens størrelsen bliver omkring 1,5 milliarder kroner til at starte med, skriver Børsen.

Nordisk nyt

Medstifter af den gratis musiktjeneste Soundcloud, med hovedsæde i Berlin, svenske Alexander Ljung, har i et blogindlæg offentliggjort planer om store besparelser for at sikre fremtidig vækst og rentabilitet. Det betyder, at virksomheden skærer 40 procent af medarbejderstaben væk og fortsætter med kun to kontorer. I alt er 173 medarbejdere blevet opsagt.

Finsk-ukrainske-amerikanske PromoRepublic har lukket en investering på 1,2 millioner dollars til deres kunstige intelligens målrettet små virksomheders sociale medier. Med PromoRepublics algoritme får virksomhederne forståelse for, hvor de skal lave et opslag, hvornår, hvor ofte, med hvilket design, call to action eller ej og hvilke hasttags der skal bruges.

Svenske iZettle forbereder sig på en børsnotering. Torsdag kunne betalingsstartuppet, som er et af Europas hurtigstvoksende techstartups, fortælle om et minus, der bliver mindre, og om en omsætning der stiger. Sidste års omsætning steg til 643 millioner svenske kroner fra 402 millioner svenske kroner i 2015, og et nettotab på 228 millioner svenske kroner, er svundet ind fra 295 millioner kroner i foregående år.

Volvo har taget en historisk beslutning. Alle Volvos biler skal være elektriske, og bilgiganten trækker dermed stikket for forbrændingsmotoren. Dermed vil alle nye modeller fra virksomheden have elmotorer fra 2019.

In other news

Et område, der hele tiden knopskyder, er fintech. En af de nyeste grene på træet er legaltech. I 2016 fik startups, der satser på at rykke ved den juridiske branche, 155 millioner dollars i investering over 67 aftaler. Det var en opgang i antallet af aftaler på 12 procent, men en nedgang i fundingen på 46 procent. Det er dog et område, som først er ved at vågne i Danmark, hvor man også kan se, at antallet af aftaler i Europa og Asien er stigende. Og i Danmark vil startuppet Contractbook sætte sig på markedet for håndtering af kontrakter.

TechPosten
CB Insights
TechPosten
CB Insights

Og så forventer Europa-Kommissionen at have en række regler for sikker brug af selvstyrende droner på plads i 2019. Ultimativt er målet at få udarbejdet et sæt trafikregler ikke ulig dem, der findes for bemandede luftfartøjer, da reglerne nu er fragmentede og ifølge Recode hæmmer innovation og altså kan koste medlemslandene milliarder af euro.

500 Startups-stifter Dave McClure er blevet trukket ind i den række af anklager om sexchikane, der den senere tid har ramt flere topposter i Silicon Valley. Han har nu forladt stillingen som CEO i acceleratoren og venturefonden, en post som overtages af Christine Tsai, skriver Forbes.

Læs sidste uges post: TechPosten: Creative Business Cup, Money 20/20 og startups på Roskilde Festival

View post on imgur.com

Rigtig god weekend!

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY