You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Roskilde Festival er fyldt med tech og startups

@Michael

Iværksætterne lurer under overfalden på Roskilde Festivalen, der tilbyder unikke muligheder for at teste og videreudvikle sine produkter med hjælp fra 130.000 glade festevalsdeltagere.

Årets Roskilde Festival ligger lige om hjørnet. I weekenden strømmer mere end 100.000 ivrige festivaldeltagere igen gennem portene i hård kamp om at nå de mest eftertragtede pladser at slå sine teltpløkker i. For nogle handler det mest om at drikke sig i hegnet, mens andre også ser frem til at høre noget god musik, når der spilles op på Orange scene efter opvarmningsdagene.

Men Roskilde Festival er meget mere end druk, hor og musik. For under overfladen lurer et væld af iværksættere og data-interesserede, der pønser på at udnytte den store koncentration at uvidende subjekter.

Roskilde Festival er nemlig alletiders sted at teste sine produkters holdbarhed og brugervenlighed eller blot indsamle et væld af data, der kan analyseres og bruges til at gøre festivalen endnu bedre.

Det har gennem tiden ført til succeser som Soundboks, der blev udviklet med henblik på netop Roskilde Festival og i dag sælger til hele verden.

Dataindsamling i stor stil

Igen i år er IBM på plads på Roskilde Festival. Her afholder virksomheden Big Data Exploration Lab den 28. og 29. juni. Her kan du opleve de seneste muligheder inden for geospatial, real-time, social media og cognitive analytics – alt sammen baseret på data fra festivalen.

Sidste år indsamlede og analyserede IBM data fra mere end 60.000 smartphones, hvilket skabte ny viden om alt fra madsalg og brug af toiletter til populariteten af diverse kunstnere. Det har givet Roskilde Festival nye muligheder for at optimere alt fra madspil til sikkerhed. Derfor vender IBM stærkt tilbage og vil i år blandt andet kigge på de besøgendes bevægelsesmønstre over tid.

Iværksættere på Roskilde

Med succeser som Soundboks, Volt og Peefence, der alle har haft stor succes med at teste og udvikle sine produkter på Roskilde Festival, har mange fået øjnene op for potentialet.

Derfor har Roskilde Festival og Innovationsfonden i år indgået et samarbejde, som skal give de 130.000 festivaldeltagere nye oplevelser. Her får fem startups i år mulighed for at udvikle deres forretning, når festivalgæsterne afprøver deres produkter.

Throb er eksempelvis en social app, som hjælper dig med at opdage og dele spontane events, der finder sted her og nu. Her bliver Roskilde Festival det første teststed. Og eftersom teltfester og andre happenings på Roskilde Festival ofte opstår ud af ingenting, er festivalen det oplagte sted at teste appen.

Oplad din telefon med en bænk eller tag en upcycled jakke på

Med bidrag fra Innovationsfonden er Out-sider klar til sætte sit bænkesæt på den ultimative holdbarhedsprøve. Med solceller gøres bord- og bænkesættet til et mødested med lys, lyd og mulighed for at oplade bærbar elektronik. Holdet bag Out-sider vil være til stede og gå i dialog med festivalgæsterne om deres oplevelser med brugen af bordet med henblik på den fortsatte videreudvikling.

Roskilde Festival er kendt som en af de mest bæredygtige festivaler. Det sætter festivalen igen fokus på med virksomheden Better World Fashion, der producerer upcyclede unikajakker. Her skal virksomheden teste sit produkt på forbrugerne og gå i dialog omkring holdninger til design, pris og historie. Skindjakkerne består nemlig af 98 procent genbrugte materialer, hvor hver jakke er unik og har sin egen historie, som fortælles via en app, der hører til.

Også i den bæredygtige ende, ser et startup på, hvordan får man danskerne til at drikke mindre flaskevand og mere vand fra hanen. Dette års festivalgæster får lejlighed til at smage et nyt produkt, der skal gøre postevand mere spændende. Konceptet hedder ”Retap Infuse” og byder på fire forskellige instant smage.

Kunstnere vækker de frivillige

30.000 frivillige skal ud af fjerene og gøre en indsats en eller flere dage i løbet af festivalen. Her får de hjælp af WakieWakie og festivalens kunstnere, der giver de frivillige den bedste start på dagen. WakieWakie erstatter din almindelige alarm til fordel for favoritkunstneren, der sætter dagen i gang på bedste vis.

Foruden samarbejdet med Innovationsfonden vil en række andre startups også være at finde på Roskilde. Det gælder for eksempel appen LiveTake, der hjælper dig med at få ”fed lyd” på dine mobiloptagelser.

Der er med andre ord masser at se frem til for dig, der kommer for andet end druk. TechSavvy vil være til stede under festivalen og producere spændende indhold fra tætteste hold – følg med på sitet og på vores Instagram, og tag fat i os, hvis du har den bedste tech-camp på Rosseren.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY