Oliemilliarderne er så småt ved at flytte sig over i startupøkosystemet i Norge. Derfor tog vi i juni til startupfestivalen Startup Extreme for at finde ud af, hvad der sker i vores brodernation mod nord. Her kan du over fire artikler bliver klogere på, hvad vi fandt ud af.

Startup-Norge har længe være lillebror i forhold til sine nordiske brødrenationer. Men startups som Xeneta, Kahoot! og Unacast har vist, at den lille, bjergrige nation også kan lave nye forretningssucces udenfor olieindustrien.

Talentet og investorpengene er til stede, men det unge, norske startup-økosystem står overfor en kulturel udfordring: Hvordan kommer miljøet fra at producere startups til at lave scaleups, når personer med international skaleringserfaring er begrænset?

Norges startupudfordring: Hvordan kommer vi fra startups til scaleups?

Måske ligger en del af løsningen – og også forklaringen på Norges begrænsede venture-investeringer – i klyngesamarbejder, som særligt i Bergen har en årelang tradition.

Cluster City: Bergen finder sit speciale i klyngesamarbejderne

En ting er dog sikkert: Norges økosystem sprudler af både store og skøre ideer, og under Startup Extreme samlede vi 9 af de bedste startups, vi mødte, i artiklen her:

9 norske startup-kometer fra Startup Extreme

Og når man sidder til netværksarrangement i en havkajak på en norsk fjord, afkræver det selvfølgelig en forklaring. En del af den er uden tvivl gimmicken og den gode omtale det giver, men måske er der også en højere mening med den ekstreme networking?

Startup Extreme: Vanvids-networking på norsk