Tesla vil købe solceller for milliarder

@simone

Den amerikanske elbilproducent har budt godt 20 milliarder kroner for at købe solcelleproducenten SolarCity.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 22 juni 2016*

Tesla er lig med bæredygtighed. Okay, det er også hurtige biler, men ifølge firmaet selv, er missionen tæt knyttet til bæredygtighed. Og det vil Tesla nu gøre endnu stærkere ved at opkøbe solcelleproducenten SolarCity.

Tirsdag meddelte Tesla-stifteren, Elon Musk, at virksomheden byder 2,8 milliarder dollar – godt og vel 18,5 milliarder kroner – for SolarCity. Han vil dermed være den største enkeltaktionær i både Tesla og SolarCity, og med opkøbet vil Tesla tilbyde kunderne en komplet energiløsning, skriver Teslamotors.com.

I marts sidste år lancerede virksomheden Tesla Energy med det formål at give husejere, erhvervsdrivende og forsyningsvirksomheder muligheden for at opbevare deres vedvarende energi. Det er denne kæde, som Tesla nu ønsker at fuldende ved at give sine kunder adgang til vedvarende solenergi. På den måde vil Tesla blive verdens eneste energivirksomhed med kontrol over hele sin forsyningskæde.

Førende inden for solceller

Tesla og SolarCity har allerede ved flere lejligheder indgået partnerskaber. Derfor er virksomheden også særdeles optimistiske, når det kommer til den merværdi, som et potentielt opkøb vil skabe for virksomhedens aktionærer.

Solarcity betragtes af Tesla som den klare markedsleder, når det kommer til solenergi målrettet beboelse samt kommercielle og industrielle markeder. Tesla bemærker for eksempel, at Solarcity har gjort det nemt for kunder at skifte til ren energi og opretholder samtidig en høj kundetilfredshed.

Stort potentiale

Lykkes Tesla med opkøbet, vil virksomhedens kunder kunne bruge strømmen fra SolarCity til at drive deres biler, hjem eller forretninger og på den måde minimere omkostninger og sænke afhængigheden af fossile brændstoffer. Dette forudsætter selvfølgelig at man køber Teslas’ biler, solcelle system og Powerwall.

Tesla mener også at kunne øge begge virksomheders marked. Det baseres på en antagelse om, at virksomheder og kunder, der er interesseret i Teslas biler eller Powerwalls, naturligt også vil være interesseret i solenergi og omvendt.

Desuden mener Tesla, at virksomhedernes kultur og mission er drevet af det samme – bæredygtighed og innovation, som gør virksomhederne til et godt match. Samtidig kan virksomhederne udnytte hinandens kernekompetencer til at skabe bedre produkter og services til kunderne.

Det er altså med høje forventninger til fremtiden, at Tesla forsøger at opkøbe Solarcity.

Aktier for aktier

Tilbuddet bygger på en all-stock deal hvilket betyder, at Tesla vil købe alle aktierne i SolarCity for Tesla aktier. Helt konkret tilbyder Tesla mellem 0,122 og 0,131 aktie for hver Solarcity-aktie. Dette svarer til et premium på mellem 21 procent og 30 procent i forhold til SolarCitys aktiekurs ved lukketid dagen før. Nyheden om Teslas bud fik da også Solarcitys aktiekurs til at stige – på nuværende tidspunkt er aktien oppe med 17 procent.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY