Emma Novak Christensen, Familietestamente

Testamente-startup opkøber konkurrent efter bare ét år i markedet

@sebastian

Ét år efter at Familietestamente.dk blev startet, har virksomheden opkøbt en af sine helt store konkurrenter: DinArv. Med opkøbet satser startuppet på at erobre 30 procent af det danske marked inden årets udgang.

Med stadig flere nye måder at stifte familie og kombinere dine, mine og vores børn, har behovet for at sikre hinanden ændret sig. Alligevel er der stadig mange danskere, som ikke styrer deres arv gennem et testamente.

Det vil Familietestamente.dk lave om på ved at tilbyde billig og overskuelig rådgivning samt udarbejdelse af juridisk korrekte testamenter. Og med opkøbet af konkurrenten DinArv bliver det bare ét år gamle startup nu opgraderet digitalt.

”Vi er meget tilfredse med opkøbet af DinArv. Det er en stærk digital spiller med en stabil forretning, som har klaret sig godt de seneste år. Samtidig har de udviklet en unik it-platform til at udarbejde testamenter, som effektiviserer hele processen. Den platform kommer vi til at drage meget nytte af i Familie Testamente, hvor vi kan kombinere Din Arvs software med vores personlige og kvalificerede rådgivning og dermed forbedre vores produkt markant,” forklarer Emma Novak Christensen, stifter og direktør i Familietestamente.dk.

Familietestamente.dk blev stiftet i august 2016, og siden da har virksomheden udarbejdet 2000 testamenter, fået 25 ansatte og haft en månedlig omsætning på 750.000 kroner. Med opkøbet af DinArv sidder Familie Testamente på 20 procent af testamentemarkedet herhjemme – en andel de regner med vil stige til 30 procent inden årets udgang.

Digitalisering skal gøre testamenter mainstream

Ifølge Familietestamente ender 20 procent af alle arvesager i familiestridigheder, som kan splitte familier ad, men alligevel bliver der kun udarbejdet omkring 31.000 testamenter om året. Det viser tal fra Tinglysningsretten. Ifølge startuppet skyldes det, at mange er bange for at blive mødt af kompleks jura – og høje priser.

”Mange tror, at testamenter koster mere end 10.000 kroner, tager lang tid og skal gå gennem dyre advokatkontorer, men sådan behøver det ikke at være. Vi har specialiseret os indenfor testamenter og har derfor ikke fokus på andet. Vi står klar fra start af med personlig og skræddersyet rådgivning indenfor 24 timer,” siger Emma Novak Christensen.

Opkøbet af DinArv er et led i Familietestamente.dks forsøg på at gøre op med det eksisterende marked indenfor testamenteskrivning. De ønsker at skabe et nyt og bredere marked, hvor testamenter ikke behøver at være dyre og gå gennem advokater, så flere danskere begynder at overveje mulighederne.

Familietestamente.dk og Din Arv fortsætter som to selvstændige virksomheder.

Emma Novak Christensen, mor til to og stifter af Familietestamente.
Ud over at være en sej iværksætter er 25 årige Emma Novak Christensen også mor til to

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY