You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

The Hub får ny ejer: Vil løfte startup-rekruttering til nyt niveau

@sebastian
Danske Bank sælger The Hub. De nye ejere ønsker at give mere avancerede muligheder for rekruttering – men lover samtidig at fastholde et særligt tilbud til nye startups.

Over 1.000.000 jobsøgere er blevet forbundet med startup-jobs siden Danske Bank lancerede talent-platformen The Hub i 2016. I øjeblikket er over 300.000 jobsøgende registreret, og The Hub har profiler på mere end 10.000 nystartede virksomheder.

Paradoksalt nok betyder den store succes, at Danske Bank nu har valgt at finde et nyt hjem til platformen.

“The Hub er blevet en større og vigtigere service for startupmiljøet, end vi i Danske Bank
havde turdet håbe på. Samtidig er vækstvirksomheder blevet et fokusområde for banken, og det er rigtigt for os at fokusere på bank- og finansieringsydelser mod dette segment fremadrettet. Vi har derfor ledt efter en ny ejer til The Hub, som vi mener er i stand til at udnytte potentialet i rekrutteringstjenesten,” siger Klavs Hjort, Senior Vice President for Danske Bank Growth

Rekruttering bliver aldrig Danske Banks kerneopgave, og derfor mener han også, at tiden nu er moden til at afhænde The Hub og bruge alle kræfterne på bank-opgaven målrettet startup-økosystemet. Og han mener, at de har fundet det perfekte nye hjem for The Hub hos Mesh Community, som i forvejen driver store co-working spaces for ambitiøse iværksættere i Oslo, København og Trondheim med over 4.000 medlemmer

”Opkøbet af The Hub markerer, at vi investerer i nye vertikaler, der er afgørende for iværksættere, og at vi både er en digital og fysisk virksomhed,” siger Anders Mjåset, grundlægger og administrerende direktør i Mesh Community.

Virksomhedens danske chef, Frederik Ferbing, slår da også fast, at den digitale udvidelse ikke kommer til at stå alene: Mesh Community rejse 30 millioner til fysisk ekspansion inden pandemien, og de skal nu ud at arbejde:

”Vi har gjort et godt stykke arbejde under pandemien, som ramte os hårdt. Vi har holdt moralen høj, og vores mål har været at komme ud af pandemien med styrke og hurtighed. Købet af The Hub er måske det mest ambitiøse, vi kunne gøre, og det kommer oven i, at vi igen kigger på fysisk ekspansion til nye byer,” siger Frederik Ferbing.

Mesh, Founders House
Sådan så det ud, da Mesh Community åbnede sit nye co-working space i Oslo i 2017. I Danmark driver virksomheder Matrikel1 i København.

Dybere og stadig gratis

The Hub er blevet den vigtigste rekrutteringsplatform for startup-økosystemet. Indtil videre har den været finansieret af Danske Bank og dermed helt gratis for startups at bruge.

Med opkøbet følger også en opgave med at gøre The Hub til en kommerciel forretning. Men der vil stadig være et gratis tilbud til nye startups, lover Thomas Sveum, der er indsat som ny direktør for The Hub.

”Servicen holdes åben og gratis for iværksættere i den tidlige fase, og det er min ambition, at vi altid vil have et gratis rekrutteringstilbud til startups. Men samtidig ønsker vi at forfine platformen som rekrutteringsportal. Jeg tror på, at der er et stort potentiale i at udvikle mere avancerede rekrutteringstjenester til professionelle brugere,” siger han.

Nordmanden har siden 2016 drevet Norges største rekrutteringsplatform for iværksættere, kaldet Startupmatcher. Den platform bliver nu slået sammen med The Hub, og sammen med en stor del af det oprindelige The Hub-team, som fortsætter under den nye ejer, ønsker han at tage startup-rekruttering til et nyt niveau.

”Der er et stort hul i markedet mellem gratis, åben rekruttering og headhunters. Mange har et rekrutteringsbehov, der ligger mellem de to yderpunkter. Vi ønsker at finde ud af, hvordan vi kan tilbyde dybere services, så vi grundlæggende har services, der passer til startups på ethvert tidspunkt i vækstrejsen,” siger Thomas Sveum.

Han fortæller, at han går til opgaven med stor respekt for, hvad The Hub allerede er. Da Danske Bank lancerede servicen, var det helt rigtigt set, at den skulle være åben og gratis. Men i dag har startupsøkosystemet flyttet sig.

”Timingen er rigtig til at gå dybere i rekrutteringen. Økosystemet har ændre sit, og derfor giver det også mening at tage rekruttering til et nyt niveau – så det kan følge væksten i økosystemet,” siger Thomas Sveum.

Den nye version af The Hub er netop lanceret i dag, hvor Mesh Community officielt overtager ejerskabet af platformen. Danske Bank bliver samtidig nordisk hovedpartner for virksomheden og vil tilbyde bank- og finansieringsydelser til vækstvirksomheder i og uden for Mesh og The Hubs medlemsbase.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY