Da The Many i sidste uge lancerede sin nyeste tilføjelse til investeringsplatformen, The Many Market, var det med en ambition om at gøre investering i fast ejendom tilgængelig for alle.

For de fleste vil en investering i fast ejendom lyde som en dyr omgang. Men det behøver det faktisk ikke at være. 

Da The Many Market, en udvidelse til investeringsplatformen The Many, gik i luften i sidste uge, kunne private investorer komme i gang med at investere i fast ejendom for blot 5.000 kr. 

“The Manys vision er at demokratisere alternative investeringer og gøre dem tilgængelige for almindelige mennesker. På et mere filosofisk plan er ejerskab over fast ejendom en afgørende katalysator for ulighed i et samfund. Det betyder også, at hvis adgangsbilletten ikke koster så meget, så vil flere få adgang til markedet,” siger Vladimir Pajkovski, Head of Product hos The Many. 

Han pointerer, at ejendomsmarkedet primært er forbeholdt dem, som enten kan investere mere end 750.000 kr. gennem en fond eller dem, der ejer deres hus eller lejlighed. 

“Vi åbner markedet for alle,” siger Vladimir Pajkovski. 

Afkast på 7-8 procent

The Many Market gik i luften med 2 mio. investeringsandele til salg. Brugerne kan enten investere i såkaldte cash flow-ejendomme eller ejendomme, der allerede er i drift og genererer overskud. Det er samtidig The Manys lukkede projekter, som brugerne nu får mulighed for at hoppe med på. 

Ejendommene befinder sig blandt andet i Vanløse og Københavns nordvestkvarter. På sigt vil investorerne også kunne købe andele i vind- og solenergiprojekter.

Vladimir Pajkovski, Head of Product hos The Many

The Many Market adskiller sig fra The Manys anden mulighed for at investere i ejendomme: Property. På The Many Market kan der kun investeres i ejendomme, som allerede er i drift og derfor har en track record bag sig. Desuden kan investorerne til enhver tid indløse eller købe andele på platformen. 

Idéen til The Many Market født, fordi Property-andelene så hurtigt blev ‘udsolgt.’

“Det var nødvendigt at oprette ventelister for at imødekomme den store efterspørgsel på andelene i vores Property-projekter. Og her kommer The Many Market ind i billedet,” siger Vladimir Pajkovski.

The Many forventer et afkast i investeringerne på 7-8 procent om året. En del af dette afkast er udbytte, som generelt ligger på tre procent før skat. Dog kommer afkastet til at svinge fra projekt til projekt. 

“Det er projekter, som alle har en god track record. Så uanset om du investerer for første gang eller måske er en erfaren investor, kan du vælge at bruge The Manys platform og at skabe modvægt i din portefølje af andre investeringer,” siger Vladimir Pajkovski. 

Investering fra Vækstfonden

Som den første af sin slags fik The Many i februar 2021 en investering fra Vækstfonden på 20 mio. kr. Investeringen var en del af en investeringsrunde, der med beløbet fra Vækstfonden samt fra den eksisterende investorkreds endte på 30 millioner kroner.

Investeringen er den første af sin slags i og med, at Vækstfonden ikke tidligere har investeret i en fintech-virksomhed reguleret af Finanstilsynet.

The Many blev grundlagt i 2019, og har 19.600 brugere, som tilsammen har investeret for 225 mio. kr. og har fået udbetalt mere end 6.5 mio. kr. i udbytte før skat.

I alt forvalter The Many en formue på 350 mio. kr.