Ti repræsentanter fra det danske startupøkosystem vandt tidligere i dag Berlingske Business Boost. Vinderne kan blandt andet se frem til at få tilknyttet en mentor fra den stærkt besatte dommerjury.

300 tilmeldte sig. 30 elevatorpitchede. 15 fik et kvarter foran juryen og til sidst kunne 10 startups kalde sig vindere af dette års Berlingske Business Boost.

Berlingske har kastet sig ud i en ny rolle som facilitator af et acceleratorforløbet i håbet om at etablere sig som en del af startup økosystemet for at få de gode historier først. Derfor er de gået sammen med prominente navne med iværksættererfaring og etableret en jury bestående af stærke kræfter som Christian Stadil, Martin Thorborg og Rasmus Schiegelow, der er stifter af Goodiebox. Det skriver Berlingske.

Dommer: ”Måske en ny Skype”

Sidstnævnte fortæller at deltagerfeltets niveau gjorde indtryk.

”Samlet set var jeg imponeret, og jeg glæder mig til at følge de ti vindere, hvor der godt kan være to-tre nye danske succeser imellem, og måske en ny Skype, Momondo, Endomondo, Vivino eller Zendesk,” siger Rasmus Schiegelow til Berlingske.

Han fremhæver at alle har vundet fortjent, men der er især tre af vinderne han glæder sig til at følge fremover.

Gaest.com, hvor man kan booke mødelokaler, Luggagehero, hvor rejsende kan få hjælp til at opbevare bagage, og Low Fi, der gør det muligt at arrangere koncerter på mindre skala. De to sidstnævnte deltog tidligere i juni i år ved Scale-it.

Læs også: “Vi er en forlomme ind til Silicon Valley” 

Startup: sejr giver vigtig viden

Alle vinderne  får adgang til sparring fra en række af konkurrencens samarbejdspartnere, tilknyttet en af jurymedlemmerne som mentor og en gratis kontorplads i The Hub i Ballerup.

Læs om tankerne bag Berlingskes initiativ her

Jannik Lawaetz er direktør og stifter af LuggageHero. Han hilser inputs velkommen til en forestående skalering.

»Vi er på under et år blevet internationale. Først med London og nu USA. Det bliver lige pludselig lidt mere komplekst end bare at oprette et dansk CVR-nummer. Og vi kan allerede mærke at nogle af de partnere, der er tilknyttet, har kompetencerne til at støtte og vejlede os til de rigtige valg« siger Jannik Lawaetz til Berlingske.

De ti vindere

Udover Gaest.com, Luggagehero og Low Fi, blev vinderne:

Gonio VR har udviklet et værktøj, der kan måle leds bevægelighed og smerteniveau og ud fra de data lave foreslå tilpassede spil og aktiviteter.

Kostner Group bruger AI og big data til at analysere it-infrastruktur og foreslå optimeringer.

Shelter Bricks har udviklet et patenteret byggeelement i gengrugsplast, der skal reducere den plastikforurening der ses i verden.

Measurelet er et toilet, der kan veje og måle urin og afføring

Statum har lavet en rekrutteringsplatform, der benytter algoritmer og maskinlæring til at udvælge den rette kanditat.

Lematik Nordics udvikler mobile salgsenheder til salg af mad og drikkevarer

First-8 sælger hjertestartere og underviser i førstehjælp