Fooducer

Tidligere Daloon-ejer investerer i ny fødevareplatform

@simone

Anerkendte investorer fra henholdvis fødevarebranchen og techverdenen har investeret knap tre millioner i Fooducer, Danmarks største B2B-platform for fødevarebranchen. 

Med deres miks af stamdata fra fødevarebranchen og communityfølelse har B2B-platformen Fooducer sat sig på en niche, som gør dem interessante for både tech- og fødevarebranchen.

Og platformen har netop lukket en investering med erfarne herrer fra begge sider; Hemming Van, tidligere ejer af Daloon, en privat brancheinvestor, Capnova og Kasper Hulthin, medstifter af Podio og Peakon, som tilsammen lægger knap tre millioner i den nye, danske virksomhed.

“Med investeringen skal vi ansætte flere dygtige folk til at komme ud og få sat tryk på salget i Danmark og Norden, for når vores netværksfunktion fungerer, inviterer vores brugere flere ind på platformen, og dermed kan vi skalere både i Danmark og ud over grænserne,” foræller medstifter og CEO Fie Hansen-Hoeck og uddyber:

“Vi har bygget et SaaS-produkt, som kan dele og formidle alle nødvendige fødevaredata på tværs af virksomheder, både store grossister og specialiserede producenter i et brugervenligt format. Jo mere vi inviterer brugerne ind, jo mere kan de samarbejde på tværs og få effekten af automatiseringen.”

Balancen mellem informationstæthed og tidsforbrug er svær at holde

Og ifølge Fooducer er den effekt, at brugerne af platformen typisk får besparelser på op til 50 procent på produkt-administration og udarbejdelse af effektivt salgsmateriale.

”Jeg ved fra mine mange år som ejer af Daloon, hvor mange ressourcer der er bundet i at administrere fødevarer – især produkt- og ingrediensdata. Det er en udfordring for alle i branchen at finde en måde at nedsætte det tidsforbrug samtidig med, at man både giver kunderne de informationer, de skal have, og naturligvis overholder lovens krav om dokumentation,” siger Hemming Van om sin investering og tilføjer:

“Med Fooducer kan man spare tid og penge på administration og i stedet bruge den på reel værdiskabelse og mere salg. Det er den kerneudfordring, Fooducer løser, og det behov vil jeg gerne være med til at indfri og hermed bakke direkte finansielt op.”

En internationalt skalerbar forretning

På 2,5 år har Fooducer fået næsten 1200 danske virksomheder som brugere af platformen og er nu på flere europæiske markeder. Teamet består ud over Fie Hansen-Hoeck af CSO Sanne Fehmerling Kristiansen og CTO Mads Ingerslev Ingwar og det netværk af udviklere, som de har koblet på i byer som London og Berlin.

Stifterne er erfarne iværksættere med 35 års erfaring i fødevarebranchen. Fie Hansen-Hoeck har selv siddet som direktør i Netto-kæden og siddet på indkøbersiden, hvor hun oplevede at tage imod producenter og leverandører fra hele verden – dog uden den store integration af ny teknologi.

“Der er et kæmpe potentiale i at ændre, hvad der er en meget analog branche. Her er palds til at indføre intelligent teknologi. Vi har en helt grundlæggende stor forståelse for fødevarebranchen, men vi skal blande blod med techbranchen. Det er det, vi gør, og vi er nu klar til at skulle ud og sælge den løsning til endnu flere,” siger Fie Hansen-Hoeck.

Techerfaring skal sikre fremtidig udvikling

Derfor er det også vigtigt for hende at få kloge penge ind fra den mere teknologiskbaserede verden, og investor Kasper Hulthin er enig i, at fødevarebranchen er unødvendig analog.

“Fooducer er et fremragende eksempel på, hvordan teknologi kan skabe nye muligheder for såvel den lille producent som de store grossister, samtidig med at spare dem alle tid og penge,” siger han og tilføjer:

”Efter at have fulgt Fie og Sanne helt fra starten, tror jeg på, at de med deres enorme erfaring fra fødevarebranchen kan være med til at gøre en forskel med Fooducer, så jeg glæder mig til fortsat at følge dem tæt i den videre positive udvikling.”

“Man kan ikke påtage sig 35 års erfaring”

Fooducer har på nuværende tidspunkt ingen direkte konkurrenter, der på samme måde kombinerer tidsbesparende arbejdsværktøjer med community-baserede funktionaliteter. Det forspring skal investeringen hjælpe til med at holde.

“Vi tror ikke, at man kan påtage sig 35 års erfaring, den kendskab og tætte dialog vi har, kan åbne dørerne til de rigtige, og vi har netværket til at hjælpe os fremadrettet,” siger Fie Hansen-Hoeck.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY