I sit første år som startup har LiveFlow rejst mere end 25 mio. kroner i investeringer. Og stifteren peger især på sine tidligere fejlslagne projekter som årsag til, at det er gået så hurtigt.

Som 21-årig gik Lasse Kalkars all-in på sin første store startup-satsning, der havde base i USA og var en investeringsapp med fokus på krypto. Senere blev han Nordisk chef for Revolut. Og nu er han igen stifter af et startup – denne gang kaldet LiveFlow, som vil automatisere finansafdelingen og netop har rejst 25 mio. kroner.

“En finans afdeling er ikke længere blot et sted man går hen for at indsende kvitteringer og få tilbagebetalt sit udlæg. Fremtidens finansafdelinger er en strategisk sparringspartner til hele virksomheden og spiller en stor rolle i virksomhedens vækst. Problemet er, at finansafdelinger stadig lever i utallige manuelle processer, som hindrer deres produktivitet, gør at de ikke har et live-overblik over alle virksomhedens tal, samt gør det svært at træffe daglige beslutninger – specielt hvis man skal vente fire uger på for at få tallene fra den seneste måned,” siger Lasse Kalkar.

Det er netop det, som LiveFlow forsøger at løse ved at skabe en finans-hub, der hjælper virksomheder med at få ét samlet overblik over alt deres finansielle data og derved gøre det nemmere for finansafdelingen. Og den idé har vist sig så god, at LiveFlow har rejst over 25 mio. kr. fra bla. Y Combinator, Seedcamp, og chefer fra Google, Klarna, Uber og Square siden starten tidligere på året.

Bygget på fejl

Mens LiveFlow lige nu blæser frem, gik det anderledes for Lasse Kalkars første startup – investeringsappen Satoshi. Dén virksomheden krævede en lang og sej kamp, før den lukkede. Men den gav samtidig nogle livsvigtige læringer, som han ikke ville have været foruden.

“Det er vigtigt, at vi i Danmark bliver mere komfortable med at tale om vores fejl, og de ting vi har lavet, der ikke gik efter planen. Vores mentalitet er stadig meget drevet af, at vi ikke skal træde ved siden af, for specielt i startupland er det en del af gamet, og det giver nogle ekstremt vigtige læringer, vi tager med fremad,” siger Lasse Kalkar.

Læs også: Startup vil investere dine byttepenge i kryptovaluta helt automatisk

Det var faktisk hovedsageligt den erfaring, han fik fra hans tidligere startup, som nu har banet vejen for den nye satsning.

“Da jeg drev Satochi, havde vi ekstremt svært ved at få et samlet overblik over vores økonomi, og havde som et resultat ekstremt svært ved at tænke fremadrettet og langsigtet – det gjorde bla. at vi endte med at løbe tør for penge hurtigere end forventet, hvilket ikke gjorde det nemmere at drive virksomheden,” siger Lasse Kalkar.

Og det varede ikke længe før Lasse også spottede problemet i større virksomheder; efter Lasse blev ansat til at drive den Nordiske vækst for FinTech giganten Revolut, spottede han hurtigt, hvor svært det kan være selv for en stor virksomhed, at få et samlet overblik over deres økonomi, automasiere finansiel rapportering, og kunne træffe beslutninger på daglig basis.

Mere end et regnskabsprogram

Lasse Kalkar understreger, at LiveFlow ikke bare er endnu et regnskabs program. Istedet er LiveFlow en business-intelligence platform, som ligger på toppen af blandt andet regnsskabsprogram og bank konti.

“LiveFlow forbinder via API’er til virksomhedernes underliggende data, f.eks. bank konti, regnskabsprogram, omsætningsplatform, og udgiftsplatform, og hiver derfra alt deres finansielle data ind til ét live dashboard, som ikke bare CFO’en kan få adgang til, men som kan blive delt på tværs af virksomheden for at drive bedre samarbejde og medarbejder buy-in,” siger Lasse Kalkar.

Med investeringen på 25 mio. kroner fra en række prominente investorer, er LiveFlow nu klar til at udvide teamet, primært på den tekniske del, samt vokse markedsandelen i deres primære markeder, som er i USA og England.