Danske TinyMobileRobots sidder på en god del af verdensmarkedet for opstregningrobotter for til sportsbaner og infrastruktur. Nu har den tyske STIHL-koncern købt næsten en fjerdedel af robotvirksomheden. 

Siden lanceringen af TinyMobileRobots’ første robot i 2017, har virksomhedens robotter opstreget 778.332 sportsbaner på verdensplan. Fremover bliver en del af den aarhusianske virksomhed dog tysk, da STIHL-koncernen har købt 23 procent af TinyMobileRobots.

STIHL-koncernen er især kendt for sin produktion af motorsave, men producerer også motorredskaber, skovmaskiner og robotplæneklippere. Og netop produktionen af robotplæneklippere gør, at der er et oplagt overlap mellem de to virksomheder.

Tidligere har ventureselskabet Borean Innovation – der har fungeret som den danske stats manager af investeringer i lovende virksomheder – haft en ejerandel på 23,8 procent i TinyMobileRobots. Den andel overtager STIHLs venturekapitalvirksomhed STIHL Digital nu.

“Vi har været på udkig efter en kapitalpartner, der kan være med til at sikre vores videre vækst og udvikling, og at vi nu kan se frem til en så stærk partner som STIHL, er intet mindre end et drømmescenarie. Sammen har vi en pulje af viden, erfaring og kompetencer, som vi kan bringe i spil på begge sider af bordet, og derudover kan vi fra dag ét nyde godt af STIHLs verdensomspændende forhandlernetværk. Vi bevarer vores status som selvstændig virksomhed og kan samtidig trække på STIHLs erfaring til at accelerere vores vækst yderligere. Jeg er på godt jysk meget, meget tilfreds,” siger Jens Peder Kristensen, grundlægger og CEO i TinyMobileRobots ApS.

Synergier og udviklingsmuligheder

TinyMobileRobots har på få år sat sig solidt på positionen som verdens førende leverandør af opstregningsrobotter, og sidder i dag på halvdelen af det amerikanske marked.

Da også STIHL ser USA som et vækstmarked, er der oplagte synergieffekter og udviklingsmuligheder at hente, mener topledelsen i STIHL Digital.

Læs også: Robotproducenten ‘TinyMobileRobots’ henter ny millioninvestering 

“Vi har været i tæt dialog med TinyMobileRobots og naturligvis også Borean Innovation i løbet af de sidste to år, og vi er blevet mere og mere imponeret over selskabets vækstrater og performance. Da chancen for at erhverve Boreans ejerandel opstod, var vi ret hurtige til at slå til, og vi føler os overbevist om, at vi i fællesskab kan indtage en endnu større del af TinyMobileRobots’ hastigt voksende og meget innovationsdrevne marked,” siger Benjamin Junghans, Director i STIHL Digital. 

Det er ikke kun sportsklubber, der har TinyMobileRobots kørende rundt på deres græsarealer. Også kommuner, lufthavne, entreprenørselskaber, bygge- og ingeniørvirksomheder er kunder hos robotvirksomheden, hvor robotterne bruges til opmåling og optegning.