Både København og Aarhus er med i kampen om titlen som European Capital of Innovation

To danske byer med i kapløbet om at blive europas innovationshovedstad

@sebastian

De ti finalister, der skal kæmpe om titlen som European Capital of Innovation 2017 og den medfølgende million euro, er fundet – og to danske byer er med i kapløbet.

I 2014 var det Barcelona, i 2016 Amsterdam og i 2017 kan det bliver København eller Aarhus, der løber med titlen som europæisk hovedstad for innovation i 2017.

Konkurrencen “European Capital of Innovation” har til formål at finde den by som mest innovativt forbedrer livskvaliteten og involverer indbyggerne i fællesskabet. Den afsluttende fase i konkurrencen er netop nået, og 10 finalister er fundet blandt 32 ansøgere fra europæiske byer med over 100.000 indbyggere.

“Hver ny udgave af European Capital of Innovation viser mere inspirerende og innovation ideer over hele Europa. Den hårde konkurrence i år beviser hvor levende vores lokale innovations-økosystemer er. Rejsen har indtil nu været meget spændende, og det bedste er stadig er vente. Jeg ser frem til at annoncere vinderen i November og arbejdere tættere sammen med dem,” siger Carlos Moedas, europæiske kommissær for Research, Science and Innovation, i en pressemeddelse.

Vinderen annonceren den 7. november ved Web Summit i Lissabon, og med prisen følger en million euro, som skal bruges til at skalere innovative aktiviteter i vinderbyen.

Derfor er de danske byer med i finalen:

Aarhus (DK) – for at give indbyggerne mere ansvar for at skabe social velfærd og for at skabe fysiske innovationslabs.

København (DK) – for sin “Transformative Living Lab”-tilgang, som opfordrer indbyggere og iværksættere til at tage del i et netværk af eksperimenterende labs.

De øvrige konkurrenter til titlen er Berlin (DE), Helsinki (FI), Nice (FR), Paris (FR), Tallinn (EE), Tampere (FI), Tel Aviv (IL), Toulouse (FR).

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY