You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Diabetes, life science

To danske life science-startups er optaget i elite mentorprogram

Den nordiske accelerator NOME har optaget fire nye life science-startups. To af disse er danske.

To danske life science-startups er blevet optaget i den nordiske accelerator Nordic Mentor Network for Entrepreneurship, forkortet NOME.

NOME tilbyder et elite mentorprogram målrettet lovende life science-startups, og de har netop offentliggjort navnene på de fire nye virksomheder, de har taget ind i folden.

Her er tale om norske Orthogenics, svenske SAGA Diagnostics og danske Hedia samt PanCryos.

Danskere tackler sukkersyge med kunstig intelligens

Hedia har udviklet en slags personlig diabetes-assistent med udgangspunkt i kunstig intelligens. Man indtaster sit blodsukker i appen, det ønskede måltid og daglige motion, og appen udregner derudfra en vejledende insulindosis.

Appen fungerer ved, at man indtaster sit blodsukker, ønskede måltid og daglige motion, hvorefter appen udregner en vejledende insulindosis. Det skal gøre det let at regulere blodsukkeret ud fra appens anbefalinger. På sigt vil regulering via appen kunne minimere komplikationer og følgevirkninger af sygdommen, skriver Hedia i deres pressemeddelelse.

”Appen tager udgangspunkt i en intelligent hukommelse baseret på den enkeltes vaner i dagligdagen, som overflødiggør mange af de eksisterende og dyre hjælpemidler for diabetikere. Vi har senest testet appen på mange brugere, med særdeles positiv feedback,” forklarede stifter Peter Lucas til Trendsonline i februar 2017.

På sigt vil Hedia opnå, at man via appen skal kunne minimere komplikationer og følgevirkninger ved diabetes.

Spin out vil finde sikker og skalerbar stamcelleterapi til type-1 diabetes

Den anden danske virksomhed i NOME er PanCryos. PanCryos er et spin out fra DanStem, Det Danske Stamcellecenter på Københavns Universitet. Også PanCryos har fokus på sukkersyge, og arbejder på at udvikle næste generation af allogenisk stamcelleterapi til type-1 diabetes, allogenisk betydende at cellerne kommer fra en donor.

PanCryos har fået seed-funding fra Novo Seeds og et legat fra KU POC.

De danske startups får med programmet adgang til et dansk mentorteam samt Accelerace. Svenske SAGA Diagnostics, som udvikler en personlig sygdomsmonitorering og medicinering til cancerpatienter, får adgang til Medicon Village i Lund. Norske Orthogenics, som arbejder med proteser og diagnosticering af led, får adgang til Oslo Cancer Cluster Incubator og Aleap i Oslo.

NOME håber med de nye startups – og de gamle – at være med til at positionere Norden som et af verdens ledende regioner inden for at kommercialisere life science-virksomheder.